Diyanet'te kantarın topuzu kaçtı! Dernek Başkanı Müftülüğe posta koydu...

Cami dernek ve başkanları ile ilgili ciddi bir çalışma yapmaması sonucunda bir dernek başkanı müftülüğe kafa tutup hem de ülkede ciddi provokasyon konusu olacak bir uygulamaya gitti. Birçok cami dernek başkanının İslam, Müslüman ve cam

SİYASET 1.09.2019 13:23:13 0
Diyanet'te kantarın topuzu kaçtı! Dernek Başkanı Müftülüğe posta koydu...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cami dernekleri konusunda Diyanet kadar din görevlileri de pek masum sayılmaz. Olağanüstü şartlar dışında pekçok din görevlisinin kendi cemaatini sevk ve idare etmede sorun yaşadığı, iletişim noktasında sıkıntılar çektiği biliniyor.

İletişim sorunun en büyük nedeni ise din görevlilerinin kendilerini ilmi olarak yetiştirmemeleri... Cemaatin imamın konuşma, vaaz ve verdiği cevaplar sonrasında notunu verip namaz dışında kendilerini ciddiye almaması...

Bir çok din görevlisinin bir cemaate mensup olup o cemaatin anlatılarını din olarak görmesi de işin bir başka boyutu. Türkiye'deki cemaat profiline bakıldığında pek azı müstesna birçok cemaatin İslam ile alakası olmadığının o cemeate tabi olan din görevlisince dahi bilinmemesi din görevlisinin itibarını yerle bir etmesine yetip de artıyor bile...

Din görevlileri cemaate rehber olup sözlerinin dinlenmesini istiyorlarsa her gün okumak ve araştırmak zorundalar. Kur'an'ı ise Peygamber gibi yürüyen kitap haline getirmeliler. Değilse ne cemaat kendilerini takar ne dernek başkanı...

İşte bunun son örneği

Yenimahalle İncirlik Camii Yaşatma Derneği Başkanı Trabzonlu Ali Sait Yılmaz, 29 Ağustos akşamı Zafer Bayramı için cami duvarına Atatürk posteri astı. Ama 30 Ağustos sabahı Yılmaz'a müftülükten gelen ikaza rağmen Atatürk posterini kaldırmadı.

Posterin kalacağını belirten Yılmaz, Atatürk için ‘Atatürk bizim kurtarıcımız, Cumhuriyet'in kurtarıcısı'  sözlerini sarfetti.

Trabzonlu Ali Sait Yılmaz, yaklaşık 20 yıldır Yenimahalle İncirlik Camii Yaşatma Derneği Başkanlığı yapıyor. Her milli bayramda camiye Türk Bayrağı astıklarını söyleyen Yılmaz,  29 Ağustos akşamı Zafer Bayramı için cami duvarına Atatürk posteri de astı. Ama 30 Ağustos sabahı Yılmaz'a müftülükten “O resmi kaldırın” telefonu geldi. İki kez arandığını anlatan Yılmaz, “İndirmiyorum” dedi, 30 Ağustos boyunca bayrak ve Atatürk posteri cami duvarında asılı kaldı. Yılmaz, olayı şöyle aktardı:

‘ATATÜRK DİYEMEDİLER'

“Atatürk bayrağımız bugüne kadar yoktu. Bir arkadaşımdan 30 Ağustos için ödünç aldım. 30 Ağustos'ta önce cami imamını aramışlar. Sonra ben İl Müftülüğü'nün telefonundan arandım. Müdür olduğunu söyleyen kişi ‘O resmi kaldır' dedi. ‘Hangi resmi?' diye sordum. Atatürk denilmedi, ismini dahi söylemediler. Ben de ‘Kaldırmam' dedim. Saat 19.00 gibi Trabzon Müftü Yardımcısı olduğunu söyleyen bir kişi, özel cep telefonundan aradı. ‘O resmi kaldırın. Bayrak dursun orada. Yola asın o resmi de' dedi. ‘Neden?' diye sordum. ‘Bayrak bizim simgemiz' dedi. ‘Atatürk bizim kurtarıcımız, Cumhuriyet'in kurtarıcısı' dedim. Bana ‘Terbiyesizlik yapma' dedi.”

BAYRAM SONRASINDA KALDIRDILAR

Ali Sait Yılmaz, her milli bayramda camiye Türk Bayrağı astıklarını, bu yıl ilk kez ödünç aldıkları Atatürk posterini de cami duvarına astıklarını söyledi. Bayrak ve Atatürk posteri, bayram sonrası kaldırıldı.