DEVLETİN TEMSİL YÜZÜ

HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR BEYLER..

SİYASET 13.09.2019 22:18:06 0
DEVLETİN TEMSİL  YÜZÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00

DEVLETİN TEMSİL  YÜZÜ

  Devlet denen yapıyı halk nezdinde temsil eden devletin resmi kurumlarıdır. Bu yapının işleyişi halkın devlete karşı güven veya güvensizliğini ortaya çıkarır. Hükümeti oluşturan seçilmişlerin halk nezdindeki memnuniyeti ya da memnuniyetsizliği bu kurumların vatandaşa verdiği hizmetin kalitesiyle eşgüdümlüdür. Bazen hükümetler çok iyi hizmetler yapar. Devasa hastaneler okullar tesisler ama halk sandığa gittiğinde bu hizmetleri yapanlara oy vermez. Bunun sebebi o kurumların başındaki yöneticilerin yeteneksizliği veya art niyetidir Bu yeteneksiz yöneticiler devletin vatandaşına sunduğu hizmetleri bir lütufmuş gibi hissettirip rica minnet ile aslı görevlerini ifa ettiklerinde halkın büyük çoğunluğu hükümeti suçlu bulur. Bu adamları kim buraya atadı, bunları denetleyen kontrol eden yok mu? Şeklinde serzenişte bulunur. Hatta bu serzeniş beddua noktasına kadar ulaşır. Hele bir de kraldan fazla kralcı olup bu makamları babalarının çiftliği gibi görenler rüşvet almadan iş yapmayanlarda işin cabası.

   Ülkenin en tepesindeki yöneticisi Sn Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gecede bir kaç saat uyurken, Bir ülkeden bir diğer ülkeye saatler süren yolculuklar yaparken; Onun temsilcileri konumundaki kurum amirlerinin ihanet içinde olmasını kabullenmek mümkün değildir. Hatta hemen hemen her toplantıda biz milletin efendisi degil, hizmetkârayız diye mesajlar vermesine rağmen kafa kol ilişkileriyle kurumların başına atanan amirler ve mahiyetindeki çalışanlar bildiklerini okumaya devam ediyor. Bu konuda illerdeki mülki amirler Valiler kendi bünyelerinde CIMER benzeri bir yapı oluşturup halkın nabzını tutmalıdırlar diye düşünüyorum Ödül ceza kavramları birbirini tamamlayan unsurlardır. İşini layıkıyla yapan yönetici ve personelleri ödüllendirilirken; işini savsaklayıp halka zulmedenler cezalandırılıp mevcut görevlerinden uzaklaştırılmalıdırlar Reisin istediği Ömer değil Ömerlere ihtiyacımız vardır.

   Konu kurumların amir ve işleyişlerinden açılmışken. Tapu işlerimizle ilgili gitmiş olduğumuz fiziki yapısı çok devlet işleyişine uygun olmasa da vermiş oldukları hizmetle bizlerin takdirini toplayan TUSBA TAPU SICIL MÜDÜRLÜĞÜNE teşekkür etmeyi de bir vatandaş olarak borç bilirim. Başta İlce Müdürü Alaattin UNUTUR olmak üzere ilk müracaatı alan memuru ve diğer tüm birimlerde çalışanlar tam bir devlet terbiyesi edasındadırlar. Verilecek hizmetin süresi belirlenmiş ve belirlenen süre kapsamında güler yüzlü ve de samimî bir ortamda görevlerini ifa etmektedirler. İşte olması gereken DEVLETİN TEMSİL YÜZÜ bu dedirtiyorlar. Bütün kurumlarımızın vatandaşa hizmet noktasında bu samimiyeti göstermesi en büyük temennimizdir. HALKA HİZMET HAKKA HIZMETTIR BEYLER..