Dem Meclisi 6. kez toplandı

Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) tarafından 2018 yılından bu yana ‘Dem Meclisi’ adı altında gerçekleştirilen programların 6’ıncısı düzenlendi.

SİYASET 7.09.2019 18:59:19 0
Dem Meclisi 6. kez toplandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit sahilde bulunan bir işletmede “Van gölü kirlenmesin, Van denizi mavi kalsın” sloganı ile  gerçekleştirilen 6’ıncı Dem Meclisi programına  Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) Başkanı Şair-Yazar Yaşar Adıyaman, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Fatih Temiz, Özalp Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Nazmi Yüksek, Şair-Yazar ve Sanatçılar Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Mustafa Işık, Necla Arpa Gülaçar, Ahmet Zahiroğlu , Gülşah Türk, Menduh Bayezıt, Ramazan Yıldırımçakar, Şevket Sulhan, Serhat Yıldız, Kenan Eren, Erdal Şahin, Erkan Eryiğit, Emine Bişeng Sabırlı, Yusuf Sahik, Mehmet Akçay ( Aşık Çağlari) ve Kazım Gülle ( Aşık Kazımi) katıldı.
“Van gölü kirlenmesin, Van denizi mavi kalsın” sloganı ile  gerçekleştirilen 6’ıncı Dem Meclisi'nin Başkanı (ağası) da Özalp Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Nazmi Yüksek oldu.

“VAYAB; VAN HALKINA MAL OLMUŞ BİR OLUŞUMDUR”

Gecenin sunumunu yapan VAYAB Başkanı Şair ve Yazar Yaşar Adıyaman duygularını şu sözlerle ifade etti; “Dem Meclisi; Anadolu’da bir gelenek olarak köy evlerinde yapılırdı. Bu geleneği günümüz konseptine uygun bir şekilde Dem meclisi adı ile yapıyoruz. Her meclisin bir konusu vardır ve meclisi yöneten bir ağası vardır. Bu gün Dem Meclisi Ağası Özalp Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Nazmi Yüksek hocamızdır. " Vangölü kirlenmesin, Van denizi mavi kalsın " sloganı ile programımızı icra edeceğiz. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederim. VAYAB Van için önemli bir değerdir, herkesin sahip çıkması gerekir. Van şair yazarlar birliği olarak amacımız ve ilkelerimiz ışığında Van’ın kadim değerlerini bir arada tutmak zorunlu bir görevdir. Bölmeden, parçalamadan VAYAB adı altında da sanatsal kültürel ve ahlaki değerlerle zirveye taşımak istiyoruz. Şovenist hareketlerle geçici bloklar oluşturarak kendi emelerine çare arayanlar yanlış yaptıkları gibi bizleri de yanlış yola sapmaya kalkmasınlar. VAYAB; ilkeleri bulunan, Van halkına mal olmuş bir oluşumdur. " 
6. Dem Meclisi Ağası Prof Dr Nazmi Yüksek ise: “VAYAB, kültürümüze katkı sunan değerli bir oluşumdur. Ben genelde her programa katılırım, VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman sağolsun her programda bizleri onure eder, bugün de bizleri Dem Meclisi Ağası ilan ettiler, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu gün Dem Meclisi Ağası olarak ev sahibi konumunda birisiyim, bu vesile ile katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Geceye katılımcı olarak iştirak eden, Şair-Yazar ve Sanatçılar Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Mustafa Işık, Necla Arpa Gülaçar, Ahmet Zahiroğlu, Gülşah Türk, Menduh Bayezıt, Ramazan Yıldırımçakar, Şevket Sulhan, Serhat Yıldız. Kenan Eren, Erdal Şahin, Erkan Eryiğit, Emine Bişeng Sabırlı ve Yusuf Sahik, Mehmet Akçay ( Aşık Çağlari), Kazım Gülle ( Aşık Kazımi) şiir ve müzik eşliğinde doyumsuz bir geceye imza atarken,  VAYAB Başkanı Şair-Yazar Yaşar Adıyaman da “Van Gibiyim” şiiri ile, Şair-Yazar Lokman Tekin ise anneler  adına okuduğu Kürtçe bir şiir ile katılımcılara hoş saatler yaşattılar.
Gece Edremit İlçe Jandarma Komutanı Fatih Temiz ve Prof Dr Nazmi Yüksek'e VAYAB adına kitap takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Haber: M. Selim Kurt

Dem Meclisi 6. kez toplandı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi