DAKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Hakkari’de gerçekleştirilmesi planlanan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, hava muhalefeti nedeniyle video konferans ile Ajans illerinde gerçekleştirildi.

SİYASET 28.11.2019 18:06:24 0
DAKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hakkari’de Çukurca ilçesi Davuştepe bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlere rahmet, yaralananlara şifa dileyerek sözlerine başlayan DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 2019 yılının 7. Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıda Fizibilite Desteği Programı kapsamında sunulan proje başvurularını, Ajansın 2020 yılı için öngörülen faaliyetlerinden oluşan 2020 yılı çalışma programı ve bütçesini, personel istihdamı ile ilgili konuları, Sayıştay Başkanlığının 2018 yılı kalkınma ajansları genel denetim raporunda tespit edilen bulguları ve son olarak Ajans desteği ile devam eden mali destek programları kapsamında yürütülen projelerde kaydedilen ilerlemeleri görüşeceklerini ifade etti. 
Toplantının hayırlı olmasını dileyen Akbıyık, gündem maddelerinin görüşülmesi için sözü DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’a bıraktı.
Basına kapalı olarak devam eden toplantıya Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Bitlis İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç, Hakkari İl Genel Meclisi Başkanı Nazmi Coşkun ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş katıldı. / Prestij Haber Merkezi