DAKA Genel Sekreteri Güray’dan, Alpaslan’a ziyaret

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, S.S. Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan’ı ziyaret etti.

SİYASET 5.08.2019 19:26:44 0
DAKA Genel Sekreteri Güray’dan, Alpaslan’a ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

S.S. Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan’ı makamında ziyaret eden Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, bölgenin kalkınmasında en önemli etkenin bölge esnafının kalkındırılması olduğuna dikkat çekti.


           ASIL BAŞARIYI YÖNETENLER SAĞLAR
Sıkıntı bir dönem geçirmelerine rağmen esnaf için çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Güray, ülke kalkınmasında önemli paydaşları olan esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin önemine vurgu yaptı.
Esnaf teşkilatlarında görev alanların samimiyetle çalışmasının önemini vurgulayan Güray, "Bu gibi kurumlar asıl başarıyı iyi bir yönetici kadroyla sağlarlar. Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Faruk Alpaslan başkanlığındaki yönetimi ile Türkiye’deki ender kooperatifler arasında yeri almıştır” dedi.


           ALPASLAN; ‘ŞEHİRLER ESNAFLARLA VARDIR’
Ziyaretten memnun olduğunu ve kentlerin temelini esnafların oluşturduğunu söyleyen Faruk Alpaslan, “Şehirler esnaflarla vardır. Esnafın olmadığı bir şehir, kent olma özeliğini kaybeder. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla şehrimiz ve esnafımız için çalışıyoruz. Ahi kültürü ve ahlakıyla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.