_Çilli sınır kapısının açılması memnuniyet vericidir

Geçtiğimiz hafta müjdesi Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari tarafından verilen İran ile yeni sınır kapısı Çilli Sınır Kapısı ile ilgili olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor.

SİYASET 10.10.2019 14:12:36 0
_Çilli sınır kapısının açılması memnuniyet vericidir
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Partili Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin ‘Çilli Sınır Kapısı’nın açılmasına yönelik verdiği müjde sonrası Van ESOB Başkanı İsa Berge’den destek geldi.

Bakanlar Kurulu Kararı ile sınır ticaretinin düzenlenmesine ilişkin verilen karar kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasında varılan mutabakat sonucu, Çaldıran ilçesi Yücelen Mahallesi Çilli mevkiinde bir sınır ticaret merkezinin kurulmasının uygun olacağı hususunda anlaşmaya varıldı. Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yaklaşık 30 yıl önce yapılan girişimlerle iki ülke arasında bir sınır kapısının açılması konusunda anlaşma sağlandığı müjdesini AK Partili Belediye Başkanı Şefik Ensari verdi. Müjde sonrası Van ESOB Başkanı İsa Berge’den Çilli Sınır Kapısı’nın açılması yönelik destek açıklaması geldi.

BERGE: ÇİLLİ SINIR KAPISI’NIN AÇILMASI MEMNUNİYET VERİCİDİR

Çaldıran Çilli Sınır Kapısı’nın açılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Çaldıran Çilli Sınır Kapısı’nın açılacak olması esnaf ve sanatkâr açısından son derece sevindirici olduğunu ve yeni kapının en başta Çaldıran Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na bağlı esnafını mutlu edeceğini kaydetti. Berge, “Van merkezin yanı sıra ilçelerimizin de ekonomik kalkınmasının sağlanması gerekiyor. Çilli Sınır Kapısı Çaldıran'da ekonomik bir hareketlilik getirecektir. Kapıköy sınır kapısında yaşanan hareketliliğin aynısının Çilli sınır kapısında da yaşanması elzemdir” diye belirtti.

BERGE: 24 SAAT ESASINA GÖRE HİZMET VERMELİDİR

Berge, Çilli Sınır Kapısı’nın 24 saat esasına göre açık olması gerektiğinin önem arz ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Hem Kapıköy hem de Çilli, 24 saat esasına göre hizmet vermelidir. Ayrıca Başkale Gelincik sınır kapısı da açılmalıdır. Sınıra yaklaşık 280 km. sınırı olan Van'ın İran potansiyelinden tam anlamıyla faydalanması gerekiyor. Çaldıran Çilli sınır kapısının açılması için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sınır kapısının hayırlı olmasını diliyor ve bir an önce hizmete açılmasını temenni ediyorum” dedi.

ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ-