Çiftçi eğitimleri Mart’ta da sürdü

Tuşba Ziraat Odası tarafından çiftçilere yönelik olarak Ocak ayında başlatılan eğitim toplantıları, Mart ayında da devam etti. Eğitimleri, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın önerileri doğrultusunda sı

SİYASET 21.03.2019 10:23:35 0
Çiftçi eğitimleri Mart’ta da sürdü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, Tuşba Ziraat Odası, 2019 yılı çiftçi eğitimi programı çerçevesinde, kendi sorumluluk alanındaki çiftçilere yönelik olarak Ocak ayında düzenlediği toplantılarla, arpa ve buğday yetiştiriciliğinde toprak hazırlığı, ekim ve hasat hakkında teknik ve teorik bilgiler verdi. Mühendisler tarafından yapılan aktarımlarla aynı toplantılarda, tarım alet ve ekipmanları hakkında bilgiler de aktarıldı.

ŞUBAT VE MART’TA EĞİTİMLER DEVAM ETTİ
Edinilen bilgilere göre; Şubat ayında da eğitim çalışmalarına devam edildi ve arpa, buğday yetiştiriciliğinde sorun olan hastalıklar, zararlı böcekler ve yabancı otlar hakkında bilgi verildi, bunlarla ilgili alınması gereken tedbirler anlatıldı. 
18 Mart günü ise, Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeyda Zorer Çelebi tarafından yem bitkileri (yonca, korunga, silajlık mısır) ekim teknikleri, sertifikalı tohum kullanımı, hastalıklarla mücadele yöntemleri, sulama yöntemleri ve hasat hakkında detaylı teknik bilgiler verildi.

DESTEKLERLE İLGİLİ BİLGİLER AKTARILDI
Gazetemize açıklamada bulunan Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, 18 Mart günü gerçekleşen bilgilendirme ile ilgili olarak, şu detayları paylaştı:
“Ardından davetimiz üzerine gelen TKDK yetkilileri, 40 ve üzeri hibe programları hakkında çiftçilerimize detaylı bilgi sundular. Çıkılan çağrı ilanındaki desteklenecek alandan çiftçilerimize proje hazırlayarak, bu desteklerden faydalanmaları istendi. Tarım İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme şubesi de, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 50 hibe olarak verilen ahır yapımı ve onarımı hakkında bilgiler verdiler.”

ÜRETİMDE EĞİTİMİN ÖNEMİ
Eğitimleri, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın önerileri doğrultusunda sıklaştırdıklarını belirten Özgökçe, şunları kaydetti:
“Üretimde eğitimin önemi çok büyüktür, iyi bir üretim için iyi bir eğitim şart. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar bu konuda çok kararlıdır. Eğitimler konusunda ziraat odalarına sık sık hatırlatmalarda bulunuyor. Biz de zaten bu konuda çok kararlıyız, başından beri eğitimleri aksatmadan sürdürüyoruz. Tarım alanında eğitim olmadan iyi bir üretim olmuyor. Ayrıca çiftçilerimizin bu tür desteklerden faydalanmalarını istiyoruz. Oda olarak bu destek başvuru programlarında çiftçilerimizin yanındayız. Her türlü teknik destekleri vermeye hazırız. Ziraat odası olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız.” 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi