CHP'nin yaptırdığı anketin kapsamlı sonuçları açıklandı! İşte çarpıcı rakamlar

CHP’nin yaptırdığı “Seçmen gözünden siyasete ve Türkiye’ye bakış” araştırmasından dikkat çekici sonuçlar çıktı. Araştırmaya göre AK Parti yüzde 35,9, CHP ise yüzde 26,3 oy alıyor. Dikkat çeken diğer detay ise seçmenler y

SİYASET 6.02.2020 20:32:08 0
CHP'nin yaptırdığı anketin kapsamlı sonuçları açıklandı! İşte çarpıcı rakamlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

CHP’nin yaptırdığı “Seçmen gözünden siyasete ve Türkiye’ye bakış” anketinde AK Parti ilk sırada yer aldı.

Anket sonuçlarına göre AK Parti yüzde 35,9, CHP ise yüzde 26,3 oy alıyor.

İttifaklar yakınlaşıyor

Araştırma son genel ve yerel seçimlere ittifakla giren AK Parti – MHP ve CHP – İYİ Parti yakınlaşmasının pekiştiğini gösteriyor. AK Parti ve MHP’de her iki partinin seçmenlerinin ikinci tercihi yüzde 65 oranında diğer parti. İYİ Partili seçmenlerin yüzde 57’sinin ikinci partisi CHP. CHP ile HDP seçmeni arasında da bir yakınlaşma var. HDP’li seçmenlerin yüzde 60’ının ikinci partisi CHP görünüyor. HDP’lilerin bir diğer ikinci partisi yok.

Yeni partilere ilgi çok düşük

Seçmenin dörtte biri yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor. AK Partililerin yüzde 10’u, MHP’li seçmenlerin yüzde 15’i bu fikirde. Ancak bunun yanı sıra Ahmet Davutoğlu liderliğinde Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın parti girişimine ilgi henüz oldukça düşük. Bu partiler hakkında kanaatler henüz olgunlaşmamış. 2018’den bu güne neredeyse her dört seçmenden biri siyasi tercihini değiştirmiş durumda.