CHP'li ve HDP'li isimlerin vekillikleri neden düştü?

CHP'den Enis Berberoğlu, HDP'den Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü. Peki bu isimlerin vekillikleri neden düştü. Üçününde ortak noktası var.

SİYASET 4.06.2020 22:42:59 0
CHP'li ve HDP'li isimlerin vekillikleri neden düştü?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sıcak saatler yaşandı. CHP'den Enis Berberoğlu, HDP'den Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü.

Kesinleşmiş hapis cezası olan 3 milletvekili ile ilgili karar TBMM'de okundu. Okumanın ardından karar resmileşmiş oldu.

PEKİ VEKİLLİKLERİ NEDEN DÜŞTÜ?

KCK Ana Davası'nda yargılanan HDP milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından 24 Eylül 2019'da onanmıştı.

ENİS BERBEROĞLU MİT TIRLARINDAN

CHP'li Berberoğlu ise MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

GERİLLA SEVDALISI LEYLA GÜVEN TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'inde vekilliği düşürüldü.

“ Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Güven'in Yargıtay kararı TBMM Genel Kurulunda okunup vekillik görevine son verildi.

EREN BÜLBÜL'ÜN KATİLİNİN CENAZESİNE KATILAN FARİSOĞLU TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN

Eren Bülbül’ü şehit eden teröristin cenazesine katılan Musa Farisoğulları’nın vekilliği yargı kararıyla düşmüş oldu. HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları “ Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan aldığı 9 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Farisoğlulları'nın milletvekilliği düştü.