CHP'li Kurukcu'nun esnaf ziyaretleri sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, oto sanayi esnafını ziyaret ederek sıkıntıları dinledi. Esnafların özellikle Ağustos ayının ilk haftasındaki döviz kurlarının yükselmesi ve oluşan krizden olumsuz etkilendiğ

SİYASET 18.12.2018 10:14:44 0
CHP'li Kurukcu'nun esnaf ziyaretleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir süredir vatandaşları ve esnafları ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, kentin lokomotif görevini gören oto sanayiye giderek, burada esnafı ziyaret etti ve sıkıntıları dinledi.


         CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, son zamanlarda esnafların büyük sıkıntı yaşadığını söyleyerek özellikle kış aylarında işleri daha fazla düşen oto sanayi esnafının da zaman zaman bankalara kredi için başvurduğunu, ama çözüm bulamadığı yönünde şikayetler aldıklarını belirterek, "Esnaflarımız şehrimizin ekonomik anlamda kalkınması noktasında çok önemli bir görev görüyor. Ama görüyoruz ki esnafımızın durumu iyi değil. İktidar partisinin bu noktada esnafın krizden kurtulması için çareler üretmesini bekliyoruz. Bazen ekonomik açıdan zorlanan ve bankalara başvuran esnaflar yüksek faizlerden dolayı kredi çekemiyor. Bu konuda esnaf kredi kooperatifleri ve KOSGEB'in esnafa yönelik faizsiz veya çok düşük faizli, iki yıl ödemesiz kredi konusunda yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.


       Seçim çalışmaları konusunda da sorularımızı yanıtlayan CHP İl Başkanı Kurukcu, ilçelerde belediye başkan adaylarını belirlediklerini söyleyerek, "Siyasette düşmanlık yoktur, siyasette rekabet vardır. Her parti çıkıp siyasetini hür bir şekilde huzur içinde yapsın istiyoruz. Sıkıntı, kavga, gürültü olmasın. Siyasette sorunlu bir üslup olmaması için her siyasetçiye de büyük görevler düşüyor. Saray İlçe Belediye Başkan Adayımız, Şaban Günbaş, Bahçesaray belediye başkan adayımız Hasan Rahmi Kızıl, Özalp'ta Oktay Sağlam, Çaldıran'da Muhammet Aladağ ve Çatak'ta ise Abdulcelil Temel başkan adayımız gösterildi. Tuşba ilçesinde belediye başkan adayımız İzzet Kartal, Gevaş'ta Musa Baran, Başkale'de Namet Parlak, Gürpınar'da Selim Karakuş ve Muradiye'de Haşem Polat. Seçimlerin huzur içinde yapılmasını istiyoruz." dedi.
Kurukcu, esnaf ziyaretinin ardından partiye geçerek vatandaşlarla bir araya geldi.