CHP Ekonomi Masası Van’da incelemelerde bulundu

CHP Ekonomi Masası’nı oluşturan farklı illerden 11 milletvekili, Van’da incelemelerde bulundu. Esnafı ve bazı STK'lar ile ekonomi çevrelerini ziyaret eden CHP heyeti, daha sonra il binasında basın açıklaması yaptı.

SİYASET 16.03.2021 09:50:10 0
CHP Ekonomi Masası Van’da incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

CHP Ekonomi Masası’nı oluşturan CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Bursa Milletvekli Nurhayat Kayışoğlu, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ile İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, Van’a geldi.

ESNAF VE STK ZİYARETLERİ YAPILDI

CHP Milletvekilleri önce kent merkezindeki pazarları, işyerlerini ve dükkanları dolaşarak esnafla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
Milletvekilleri, Van Ticare ve Sanayi Odası başta olmak üzere ekonomi ağırlıklı faaliyet yürüten STK’ları da ziyaret ederek, kurum yetkililerinden bilgi aldı.

İL BİNASINDA AÇIKLAMA YAPILDI

Ekonomi Masası’nı oluşturan milletvekilleri daha sonra İpekyolu ilçesi Beşyol mevkiinde bulunan CHP il binasına geçti.
Önce CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, kısa bir teşekkür ve tanıtım konuşması yaptı. Ardından da CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Veli Ağbaba, milletvekilleri adına Van’da yaptıklar incelemeler ve genel siyasi geleşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

KAPIKÖY SORUNU

Ağbaba konuşmasına Van-İran arasında yer alan Kapıköy Sınır Kapısı’nın durumuna dikkat çekti.
Kapıköy’ün Van ekonomisi için vazgeçilmez bir olanak olduğunu ancak halen kapalı olduğunu belirten Ağbaba, “Ama gördük ki Kapıköy halen kapalı durumda. Türkiye-İran arasındaki üç kapı kapalı durumda. Bu sınır kapılarının bir an önce açılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bu hem ticaret odasının hem meslek kuruluşlarının hem de Van’da yaşayan vatandaşlarımızın ortak talebi. Van pandemi ile beraber milli gelirin büyük bir kısımını kaybetmiş durumda. Ağustos ayında Türkiye’de başlayan ekonomik kriz Van’ı da etkilemiş durumda.” diye konuştu.

DEMOKRASİ-EKONOMİ İLİŞKİSİ

Kayyum uygulamasını eleştiren Ağbaba, "Türkiye’de şimdi belediyelerde iki çeşit yönetim var; birinde seçilmişler, birinde atanmışlar var” dedi.
Türkiye genelinde işsiz sayısında bir atış olduğuna dikkat çeken Ağbaba, şunları söyledi:
“Bunun nedeni de demokrasidir, demokrasi, ekonominin de yoksulluğun da çözümüdür. Bir yerde demokrasi tam egemense o yerde yokluk yoktur. Dünyada örnekleri var. Bugün Türkiye’de 11 milyon işsizimiz var, 17 milyon insanımız sosyal yardımlarla geçiniyor. Türkiye’nin sanayisi çökmüş, esnafı perişan durumda. 122 bin esnaf kepenk kapatmış. Van bu sorunları, sınır kapılarının kapanmasıyla turistin gelmemesiyle daha çok hissediyor. Niye bunları yaşıyoruz, diyoruz ki demokrasi...”

“MUHALEFETİ DİNLEMİYORLAR”

Hem ekonomi konusunda hem dış politika konusunda iktidarın muhalefetin önerilerini ve eleştirilerini dikkate almadığını söyleyen Ağbaba; “Ekonomik kriz başladığı zaman 13 maddelik bir paketimizi sunduk, esnafla ilgili 17 maddelik bir paketimiz var. Dinlemiyorlar muhalefeti. Seçilmişlerin değil, atanmışarın yönetimi ile Türkiye karşı karşıya. Muhalefeti dinlememenin bir bedeli var. Şimdi Mısır'la diplomatik ilişki kurmaya çalışıyorlar. 2013 yılında genel başkanımız Mısır’da darbe olduğu zaman uyardı, darbeyi kına ama Mısır'la bütün ilişkilerini kesme. Bizi suçladılar ‘Sisici’ diye. İş işten geçti şimdi tekrar ilişki kurmaya çalışıyorlar. Bunlar yakında Esad’a da heyet gönderir. Türkiye’nin yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var. Türkiye yönetilemiyor. Türkiye tekrar yargı bağımsızlığının hakim olduğu, güçler ayrılığının uygulandığı, herkesin demokratik haklarını kullanabildiği özgür bir Türkiye’de bunların çözülmemesi için bir sebep yok. Biz demokrasiyi savunan herkesle el ele kol kola yürüyerek Türkiye’yi açığa çıkaracağımıza inanıyoruz. Çok oy alan bir siyasi partiyi terörist ilan ederek, diğer taraftan muhalefeti terörist ilan ederek, kendisine oy vermeyen herkesi terörist ilan ederek, toplumsal mühendislik yapılarak Türkiye idare edilemez.” ifadelerini kullandı.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi