B.Vanspor’un grubuna bakış…

TFF 3. Lig 2. Grupta 26. Hafta karşılaşmaları geride kaldı. Ligin bitimine 8 haftalık bir maraton kaldı. Ligde 26. Hafta maçları sonunda Kırşehir Belediyespor yeniden Lider olurken, B.Vanspor ise yeniden Play Off şansını yakaladı.

SİYASET 13.03.2019 10:33:13 0
B.Vanspor’un grubuna bakış…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  18 Takımın mücadele ettiği, TFF 3. Lig 2. Grupta zirve, Play Off ve küme düşme potasında kopma yok. Her takımın her takımı yenebildiği grupta yarışın son haftalara kadar süreceği görülüyor.
Yaklaşık 5 takımın Şampiyon olma, 12 takımın ise Play Offa kalma şansı sürüyor.
 Küme düşme potasında ise Bergama Belediyesnin kurtulması zor görünürken, küme düşecek son 2 takım aranıyor.
Risk altında olan 5 takım arasında küme düşecek son 2 takımında yine ligin sonuna doğru belli olacağı görülmektedir. Her ne kadar puanlar bir birine yakın olsa da Şampiyonluk yarışında olan takımlara bakıldığında Kırşehirspor veya Esenler Erokspor’dan birinin şampiyon olacağı, B.Vanspor, Yeni Orduspor, Kızılcabölükspor ve Esenler Erok veya Kırşehir Belediye’nin Play Offa kalacağı tahmin ediliyor.


            TFF 3. Lig 2. Grup sürprizlerle dolu bir grup olduğundan dolayı şimdiden çok şeyi kestirmekte zor görünüyor. Çünkü Lider Kırşehir Belediyespor deplasman da kaybediyor sahasında rakibini yenebiliyor, B.Vanspor sahasında altındaki takımlara puan kaptırıyor, deplasmanda kazanıyor. Hal böyle olunca bu yarışın sezon sonuna kadar süreceği görülüyor.
        Ligde geride bırakılan 26 haftalık bir maratona bakıldığında, en fazla galibiyeti olan takım Kırşehir Belediyespor olurken, en fazla gol atan takım ise Kızılcabölükspor oldu. Gruptan en fazla beraberliği olan takım B.Vanspor, en fazla mağlubiyeti olan ve umudu kalmayan tek takım ise Bergama Belediyespor görünüyor.


          B.Vanspor cephesine bakıldığında liderle arasında 10 puanlık bir fark bulunurken, Play Off potasındaki son sıradaki takımla arasındaki puan farkı 2, bir üsteki takımla ise 3 puanlık bir fark var.
Ofspor galibiyetiyle Play Off şansını eline geçiren kırmızı siyahlı ekip, fikstür avantajıyla Play Offa en yakın takım olarak görünüyor. Bu hafta sahasında Pazarspor’u konukm edecek olan B.Vanspor, sonraki hafta ise küme düşmüş Bergama Belediyespor deplasmanına gidecek ve ardından da Play Off potasında yer alan Çatalcaspor’u konuk edecek.
Bu 3 maç B.Vanspğor’u kesinlikle Play Offa taşıyacak 3 maç olarak görünüyor. B.Vanspor bu hafta Pazarspor’u konuk ederken Lider Kırşehirspor ise Düzcespor deplasmanına gidecek.
 Sultanbeyli Çatalcayı, Alibeyköyspor ise Kızılcabölükspor’u ve Esenler Erokspor ise Altındağ Belediyespopr’u konuk edecek.

  
          Bu hafta oynanacak maçlara bakıldığında, B.Vanspor Pazar günü oynayacağı Pazarspor maçını kazandığında puan cetveli  B.Vanspor için çok daha güzel olacağı görülmektedir.
B.Vanspor ligin 27. Haftasında Pazarspor’u konuk edecek ligin 28. Haftasında ise Bergama Belediyespor deplasmanına gidecek.