B.Vanspor, Orduyu 3 golle geçti: 0-3

Temsilcimiz B.Vanspor, deplasmanda Yeni Orduspor’u, Güney Tutcuoğlu, Samet Cantürk ve Serdar Cansu’nun attığı gollerle 3-0 mağlup ederek, 48 puanla üçüncü sıraya yükseldi. Rakip takım ise aldığı mağlubiyetle 8. Sıraya gerileyerek

SİYASET 7.04.2019 17:13:09 0
B.Vanspor, Orduyu 3 golle geçti: 0-3
Tarih: 01.01.0001 00:00

 TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz B.Vanspor, deplasmanda Yeni Orduspor’u oynadığı güzel oyunla 3-0 yenmeyi başardı. Rakiplerin de puan kaybı ile B.Vanspor puanını 48’e yükselterek, grupta üçüncü sıraya yerleşti.

    Yeni Orduspor Mehmet Ali Karaca Teknik Sorumluluğunda sahaya; Murat Demir, Sebahattin Usta, Çağrı Bülbül, Asım Can Çaykıran, Yusuf Orhan, Hasan Kaya, Ramazan Sal, Fatih Selimhan Solmaz, Osman Şahin, Furkan Işıkdemir, Mehmet Fuat Gölbaşı onbiri ile çıktı.

   

    B.Vanspor ise Hasan Erkin Şimşir Teknik Sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Batuhan Er, Emrah Tacir, Serdar Cansu, Samet Cantürk, Oktay Aydın, Güney Tutcuoğlu, Umut Koray Öz, Barış Gök, Barış Sağır, Yakup onbiri ile çıktı.

     İLK YARIDA TEK GOL GÜNEY’DEN GELDİ
Maçın birinci dakikasında gelişen Yeni Ordu atağında, Osman ofsaytta kaldı.
6. dakikada gelişen B.Vanspor atağında Emrah Tacir, Batuhan’ı topla buluşturamadı.
8. dakikada Yeni Orduspor atağında top Yakup’un eline çarptığı gerekçesiyle hakem serbest vuruş kararı verdi. Sabahattin’in kullandığı serbest vuruşta, geçtiğimiz yıl B.Vanspor’da forma giyen Fuat topa istediği gibi vuramadı.
14. dakikada konuk takım Serdar ve Emrah paslaşması ile atağa kalktı. Top sağ kanattan Batuhan’ın önünde kaldı, bu oyuncunun ortasında ceza sahası içinde savunma son anda topu uzaklaştırdı.
16. dakikada B.Vanspor serbest vuruş kazandı. Güney’in kullandığı vuruşta top auta çıktı.
19. dakikada bu kez ev sahibi ekip serbest vuruş kazandı. Sağ kanattan Osman’ın kullandığı vuruşta savunma topu uzaklaştırdı.
27. dakikada Yeni Orduspor atağında Sabahattin ve Osman tehlike yarattı, ancak savunma son anda topu uzaklaştırdı.
29. dakikada B.Vanspor sol kanattan Umut Koray ile atağa kalktı. Umut’un ortasında ceza sahası içinde kaleci Mehmet Ali topu kontrol etti.
33. dakikada Serdar Cansu’nun pasında Oktay Aydın kaleyi düşündü, son anda kaleci topu uzaklaştırdı.
39. dakikada B.Vanspor net bir gol kaçırdı. Güney ve Emrah’ın paslaşmasında Güney kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top yan ağlarla buluştu. B.Vanspor’un bir grup taraftarı bu pozisyon sonrası desteğini artırdı.
41. dakikada B.Vanspor golü buldu. Serdar Cansu, sağdan taşıdığı atakta, savunma oyuncularını şık çalımlarla geçtikten sonra, topu Güney’e çıkardı, Güney ayak içi ile güzel bir vuruş yaparak topu ağlara yolladı:0-1

    B.VANSPOR İKİNCİ YARIDA DAHA İYİ OYNADI
Maçın ilk yarısının bitimi için üç dakika verildi.
İlk uzatma dakikasında Yeni Ordu atağında Osman’ın ortasında Fuat Gölbaşı kafa ile topa dokundu, ama top üstten auta çıktı.
İkinci yarıya iki takım oyuncu değişikliğiyle başladı. Yeni Orduspor’da Osman yerini Aykut bıraktı.
B.Vanspor’da ise Umut Koray yerini Soner Birinci’ye bıraktı.
48. dakikada B.Vanspor’da Emrah Tacir rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.
51. dakikada Yeni Ordu tehlikeli geldi. Fatih’in ceza alanı içine ortasında Fuat ile kaleci Salih aynı anda çıktı, Salih topu uzaklaştırdı, ancak yerde kaldı. Hakem faul işaretini verdi. Salih kısa süreli sakatlığın ardından yeniden ayağa kalktı.
53. dakikada Yeni Orduspor’da Furkan sarı kart gördü.
54. dakikada, B.Vanspor kalecisi Salih Şenbaş, Yeni Orduspor’un net bir golünü çıkardı. Hasan’ın ortasında penaltı noktasında Sabahattin vurdu, ama Salih mutlak bir golü kurtardı.
55. dakikada B.Vanspor atağında Güney’i düşüren Furkan Işıkdemir ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan çıktı. Yeni Orduspor bu dakikadan sonra 10 kişi kaldı.
60. dakikada ev sahibi ekipten Sabahattin yerini Burak’a bıraktı.
62. dakikada B.Vanspor’dan Emrah’ın yerine Şerif Doğan oyuna girdi.
68. dakikada B.Vanspor farkı ikiye çıkardı. Samet Cantürk, ceza alanı içinde topu kontrol ettikten sonra güzel bir vuruştu topu ağlarla buluşturdu:0-2
71. dakikada Yeni Orduspor atağında Aykut ceza alanı dışında sert vurdu, ancak top savunmaya çarparak kornere gitti.
72. dakikada B.Vanspor’da Batuhan oyundan çıktı, yerine Burçak Özkanca oyuna dahil oldu.
75. dakikada B.Vanspor’da rakibini şık çalımla geçen Barış Gök’e faul yapan Yeni Orduspor’dan Hasan sarı kart gördü.
77. dakikada kırmızı siyahlı takım farkı üçe çıkardı. Samet’in nefis ara pasında sağ kanattan topu taşıyan Serdar Cansu, ceza alanına girer girmez kalecinin üstünden topu filelere yolladı:0-3
83. dakikada B.Vanspor net bir gol daha kaçırdı. Güney savunma oyuncusunu çalımladıktan sonra kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top kaleciden döndü. Soner tamamladı, ama top az farkla auta çıktı.
89. dakikada Yakup Demir’e faul yapan Yeni Orduspor’lu Fuat Gölbaşı sarı kart gördü.
90. dakikada Yeni Orduspor’da Güney’e faul yapan Yusuf direkt kırmızı kart gördü.
Maçta başka pozisyon olmadı ve temsilcimiz deplasmandan 3-0’lık galibiyetle ayrılarak puanını 48 yaptı ve üçüncü sıraya yükseldi.

    Grupta oynanan diğer maçlarda Kırşehir Belediyespor deplasmanda Osmaniyespor’u 3-1 yenerek, 56 puanla liderliğini sürdürdü.
Esenler Erokspor ise deplasmanda Ofspor’u 3-1 mağlup ederek, 52 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.
B.Vanspor 48 puanla üçüncü sıraya yerleşirken, Altındağ Belediyespor deplasmanda Kızılcabölükspor ile 1-1 berabere kalarak 47 puanla dördüncü sırada yer aldı.