Büyükşehir itfaiyesi faciayı önledi

Van’da bir akaryakıt istasyonunda yakıt aldığı sırada LPG tüpü patlayan araç alev aldı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi faciayı önledi. Patlama anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

SİYASET 6.11.2019 17:55:08 0
Büyükşehir itfaiyesi faciayı önledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Olay akşam saatlerinde Van-Erciş Karayolu Otogar mevkiinde bulunan bir petrol ofisinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 06 TB 135 plakalı LPG’li araç, yakıt aldıktan sonra biranda patladı.

Paniğe neden olan patlamaya ilk müdahaleyi petrol ofisi çalışanları yaparken, itfaiyeye haber verildi. İhbar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Tuşba İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin zamanında müdahalesi ile aracın arka koltuğunda bulunan piknik tüpü ise patlamadan söndürüldü.

Araca köpüklü suyla müdahale eden ekipler, olası facianın da önüne geçti. Araç şoförünün hafif yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlatılırken olay anı ise petrol ofisinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Öte yandan Erciş İlçesi Ulupamir Mahallesi ile Kışla Mahallesinde meydana gelen yangınlara ise Erciş İtfaiye Grup Amirliği ekipleri müdahale etti. Can kaybının yaşanmadığı iki yangında da maddi hasar oluştu.