Buldan, erken seçim çağrısı yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da düzenlenen toplantıda erken seçim çağrısı yaptı. Buldan, “Türkiye artık bir seçim sürecindedir. Bizim çağrımız erken seçim çağrısıdır. Bu çağrımız?

SİYASET 12.12.2021 14:12:50 0
Buldan, erken seçim çağrısı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP Van İl Örgütü tarafından Elitte World Otel’de “Hep Beraber Kazanalım” adı altında toplantı düzenlendi.
Moderatörlüğünü gazeteci-yazar Heval Dilbihar’ın yaptığı toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, yazar Ertuş Bozkurt ile Van’daki aydın, yazar, sanatçı ve gazeteciler katıldı.

“EN BÜYÜK KRİZLERDEN BİRİ YAŞANIYOR”
HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun’un yaptığı açılış konuşması ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’de son zamanlarda yükselen fiyat artışlarına ve diğer sorunlara dikkat çekti. 
“Yaşananların cumhuriyet tarihinde yaşanan en derin kriz olduğunu” söyleyen Buldan, şu ifadeleri kullandı:
“Ankara’da yayınladığımız deklarasyonla ilgili görüşlerimizi belirtmeye Van ile devam ediyoruz. Barışın sesine güç vermek isteyenlerin bir arada olmasını önemsiyoruz. Toplumsal bir buhranla yüz yüzeyiz. Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden biri yaşanıyor. Buna karşılık vatandaşın sesi, hak arama talebi baskı ile susturuluyor. Kürtlerin, Alevilerin, emekçilerin talepleri görmezden geliniyor. Bu rejim tüm sorunların ana kaynağıdır.”

“HDP İTİRAZ ETTİĞİ İÇİN HEDEFTİR”
“Yaşananlarla ilgili olarak HDP’nin tavrını açıkça ortaya koyduğunu bu nedenle hedef durumunda olduğunu” ifade eden Buldan, şöyle devam etti:
“Bu sistemde rüzgar demokrasiden yana olanların yanındadır. Yazar, aydın ve sanatçılar bu süreçte önemli bir rol üstlenmiştir, başı öne eğilmemiştir. HDP, hukuksuzluklara karşı net tavrını gösterdiği için, yanlışlara itiraz ettiği için hedeftir. Kapatma davası, tutuklamalar, gözaltına alınmalar bu yüzdendir. HDP’nin olmadığı bir ortam hayal ediyorlar. HDP’ye yönelik her saldırı demokrasiye saldırıdır.”

“ÜLKEYİ YÖNETME HEDEFİMİZ VARDIR”
HDP olarak hedeflerinin ülkeyi yönetmek olduğunu kaydeden Buldan, “Mücadelemizde kararlıyız. Bu ülkeyi yönetme hedefimiz vardır, bunu daha da büyüteceğiz. Herkese dokunacağız. Herkesin elini tutacağız. Her kesimle bir araya geleceğiz. Her yere ulaşacağız. Bütün yaz alanlardaydık. 27 Eylül’de Ankara’da yayınladığımız deklarasyon ülke genelinde umut yarattı. Bize çok iyi geri dönüşler oldu. Bu yürüyüşümüzü devam ettirmek için toplantılarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini sözlerine ekleyen Buldan, şu ifadeleri kullandı;
“Deklarasyonla çağrımız halkı tek adam rejiminden kurtarma, parlamenter sisteme dönme çağrısıdır. Türkiye artık bir seçim sürecindedir. Bizim çağrımız erken seçim çağrısıdır. Bu çağrımızı Van’dan bir kez daha yinelemek istiyoruz. Bu bir rejim seçimidir, Cumhurbaşkanı seçimi değildir. Toplantımıza icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.”

GÖRÜŞLER İFADE EDİLDİ
Buldan’ın konuşması ardından Van Milletvekili Sezai Temelli de ülkede yaşanan genel sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Daha sonra toplantıya katılan aydın, yazar ve sanatçılar HDP’nin yayınladığı deklarasyon hakkında ve siyasetin genel işleyişi hakkında görüşlerini dile getirdi.
Toplantı görüşlerin ifade edilmesiyle son buldu.
Haber: Adil HARMANCI