“BU MİLLET 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU”

“Bir millet vatanı için uyumadı”

SİYASET 13.07.2019 10:53:42 0
“BU MİLLET 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU”
Tarih: 01.01.0001 00:00

“BU MİLLET 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU”

VANESOB Başkanı Berge: “15 Temmuz destanını yazan ve Ömer Halisdemir’lerin gözünü kırpmadan can verdiği ülkenin adıdır Türkiye.”

15 Temmuz FETÖ’cü hain darbenin üçüncü yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, “Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümündeyiz. 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet diliyoruz ve onları saygıyla anıyoruz. 15 Temmuz gazilerimizi minnettarız.” dedi.  

“Bu millet 15 Temmuz’da tek yürek oldu”

“15 Temmuz destanını yazan, darbecileri çaresiz bırakan milletin adıdır, Türkiye.” diyen Berge, şöyle konuştu: “F 16’lara, tanklara, helikopterlere ve ağır silahlara karşı dimdik duran direnişin adıdır Türkiye. Rüştünü dünyaya ispatlayan, bu vatan için 251 şehit veren Anadolu’nun ta kendisidir, Türkiye. Ömer Halisdemir’lerin gözünü kırpmadan can verdiği ülkenin adıdır Türkiye.”

“Bir millet vatanı için uyumadı”

15 Temmuz’da kahramanlık örneği sergileyen milletin demokrasi nöbetlerini hatırlatan VANESOB Başkanı Berge, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bu millet uyumadı ve her akşam vatan nöbeti tuttu adeta. Van Beşyol Maydanı’ndaki Okçular Tepesi’nde buluşan Vanlılar da demokrasi nöbeti tutarak tarihteki şanlı yerini aldı.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz milletçe yeniden doğduğumuz gündür”

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir devlet anlayışı ile kadim milletler olarak her daim bir ve beraber olmanın farkında olduklarını söyleyen Berge, “Tarih boyunca haksızlığı kabul etmeyen bu millet, 15 Temmuz’da da milli iradeye sahip çıktı ve devletini ayakta tuttu. Halkın darbecilere karşı direnişi, dünyaya örnek oldu. Genç-yaşlı, kadın-erkek herkes hiç tereddüt etmeden topyekün vatanına sahip çıktı. 15 Temmuz milletçe yeniden doğduğumuz bir gece olmuştur. 15 Temmuz gecesinde okunan salalar, imanımızla var olduğumuzu gösterirken, vatanımıza da muhabbetle ve sadakatle bağlılığımızı ortaya koymuştur. “

“Şehitlerimizi unutmayacağız”

Berge, “Tarihi boyunca bu vatan uğruna can veren şehitlerimizi olduğu gibi 15 Temmuz şehitlerini de unutmayacağız ve gazilerimize de minnettarlığımızı her daim sunacağız. Allah bir aha bu ülkeye yeni 15 Temmuz’lar yaşatmasın.” diyerek sözlerini tamamladı.