Bomba anketin sonuçları açıklandı: İşte siyasi partilerin oy oranları

Kamuoyu araştırma şirketi Optimar, ocak ayında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, AK Parti yükselişini sürdürürken, vatandaşlardan da Suriye'deki operasyonlara destek geldi.

SİYASET 5.03.2020 23:05:41 0
Bomba anketin sonuçları açıklandı: İşte siyasi partilerin oy oranları
Tarih: 01.01.0001 00:00

Optimar Araştırma tarafından 26 ilde yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan ankette AK Parti yükselişini sürdürürken, yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve parti kurması beklenen Ali Babacan, büyük hüsran yaşadı. Vatandaşlardan ise İdlib'deki operasyona büyük destek geldi.

Optimar, son yaptıkları anket verilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Ankete göre, yükselişini sürdüren AK Parti, yüzde 42, 2, CHP 24,2, MHP 11,2, HDP 10,4. İYİ Parti ise 9,2 oy oranıyla baraj altında kalıyor.

Araştırmada; Ahmet Davutoğlu'nun partisi 1,0 oy alırken, parti kurması beklenen Ali Babacan ise 0,3 oy oranına sahip. Ankette diğer partileri tercih edenler ise 1,3.

İdlib operasyonu

Katılımcılara, "Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize Esad rejimi tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerimiz için yapılan operasyonları nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu da yöneltildi.

Haber7