Birlik Vakfı Van Şubesi’nden, sokak hayvanlarına şefkat eli…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (VAN YYÜ) kampüs yerleşkesinde bulunan sokak hayvanlarının beslenmelerini ve gıdalarını da daha temiz ortamda sunmak için Birlik Vakfı Van Şubesi tarafından 10 çift suluk ve mamalık yaptırıldı.

SİYASET 13.11.2020 17:49:50 0
Birlik Vakfı Van Şubesi’nden, sokak hayvanlarına şefkat eli…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 YYÜ kampus yerleşkesinde insan kalabalığından uzak noktalara takılması için hayvansever üniversite mensuplarına teslim edilen mama ve suluklarla sokak hayvanlarının daha makul besleneceğini belirten Birlik Vakfı Van Şube Başkanı ve Veteriner Hekim Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin şöyle konuştu.

     " YYÜ Kampus yerleşkesinde, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde birçok köpek bulunmakta, bu sokak hayvanları çoğu zaman açlık ve özellikle de susuzlukla karşı karşıya kalarak zor şartlarda yaşıyordu. Birlik Vakfı Van Şubesi olarak üniversitemiz mensubu hayvansever arkadaşlarla hem farkındalık oluşturmak istedik hem de kampus alanı içerisine yerleştirilecek suluk ve mamalıkların sokak hayvanları için kolaylıkla ulaşabilecekleri yeni beslenme noktaları ve yaşamlarını sürdürmede kolaylık sağlayan bir faktör olmasını umut ediyoruz. Bu tür dokunuşları il ve ilçe merkezlerinde de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.  Sokak hayvanları bize emanettir. Bu şiarla tüm canlıları koruma ve yaşatmak önemli sorumluluklarımızdan biridir. İnsanlar kadar yaşama hakkı olan sokak hayvanlarına özellikle kış aylarında sahip çıkılmasını can-ı gönülden talep ediyorum" diye konuştu.

    Doç.Dr. Ferda Karakuş ve Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kemal Sarğın’ın  da aralarından bulunduğu hayvansever üniversite mensupları ile  suluk ve mamalıklar üniversitenin çeşitli yerlerine montelenerek sokak hayvanlarına ihtiyaç duydukları su ve mamaları verildi.