BIR SEÇİM DAHA BITTI....!!!

AK PARTİ TESKILATINA GELINCE ;

SİYASET 1.04.2019 19:10:28 0
BIR SEÇİM DAHA BITTI....!!!
Tarih: 01.01.0001 00:00

BIR SEÇİM DAHA BITTI....!!!

Kıymetli hemşerilerim Ak Parti Van Büyükşehir belediye başkan aday adayı olarak; Yapılan yerel yönetim sonuçlarını her iki parti içinde analizini yapmak amacıyla kaleme aldığım bu yazımı sonuna kadar okumanızı önemle rica ediyorum.

     Öncelikle seçim sonuçlarının ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu secimi önde tamamlayan Sn. Bedia Özgökçe yi tebrik ediyorum.

     Maalesef bu seçimin kazananı olmamıştır. Kazananin olabilmesi için kent sakinlerinin kazanması gerekir. Buradan hareketle Sn. Belediye Başkanımıza bu kentte doğup büyümüş ve de muhtemelen bu kentte ölecek olan bir birey olarak âcizane tespitlerimi aktarmak istiyorum. Önceki HDP yönetimleri döneminde yapılan yanlış uygulamaların tekrar etmemesi ve daha yaşanılır bir kent için maddeler halinde sıralayacağım. Yazımın devamında da Ak Parti ile ilgili düşüncelerimi aktaracağım.

      Sn. Başkanım ;

1.Belediyede çalışan personellerin hiç bir şekilde siyasi görüşlerinden ötürü tasnifine gidilmemeli. Ötekileştirilip kızağa alınmamalı.

2.Değer ailesi veya Bedel ödemiş şeklinde sınıflandırma yapılmamalı.

3.Birimlerin başına ehliyet, liyakat ve temsili yet meziyetlerini bünyesinde bulunduranlar getirilmeli. Yani önceki dönemlerdeki gibi 2 yıllık teknikerin imar müdürü yapılmaması gibi. Hatta Ülkenin en iyi şehir planlayıcısı getirtilip çarpık kentleşmenin önüne  geçilmeli.

4.Diyarbakır dan Kayseri den Elazığ dan buraya adam getirtilmemeli. Bu şehrin çocukları değerlendirilmeli. (Bizim gençlerin onlardan geri kalır yani yok.)

5.Belediye binalarında iş takibi yapıp haksız kazanç elde edenlere musade edilmemeli.

6.Bu şehrin esnafına kepenk kapatma gibi bir eza artık reva görülmemeli.

7.Şehrin merkezinde siyasi amaçlı taşkınlıklara sebebiyet verip insanları tedirgin edecek toplantı ve gösterilere müsaade edilmemeli. Akabinde patlayan gaz bombaları ile yaşlı kadın ve de çocuklar savunmasız bir şekilde mağdur edilmemeli.

8.Belediyenin gelirleri başına yansıyan şekliyle ilimize ve de halkımıza faydası olmayan dernek yada şahıslara aktarmamalı.

9.Belediyeden hizmet almak amacıyla gelen vatandaşlara "Sen Van li değil misin? Neden Kürtçe konuşmuyorsun" diye psikolojik bir havanın hissettirilmemesi.

10.Van Spor halkın herkesim ine ait ortak bir değerdir. Onun siyasi bir kimliğe büründürülmemesi.

11.Belediyenin işinin sadece yol su çöp kaldırım olmadığının bunun bir lütuf değil aslı görev olduğunun bütün birimlere benimsetilmesi. Asıl  görevin bu kentin tanıtımının daha iyi nasıl yapılacağı daha çok misafirin nasıl getirtileceği gelen misafirlerin memnun  olmaları için ne gibi hizmetlerin yapılacağı halkın refah huzur ve güven ortamının nasıl sağlanacağı olduğunun anlatılması.

12.Birilerinin esnaftan kendi Nami hesabına vergi bağış vb. isimlerle para talep etmesinin önlenmesi.

13.Düğünlerin siyasi içerikli sloganların atıldığı bir konuma dönüştürülmemesi o mutlu günde her düşünceden insanın olduğunun unutulmaması. Düğün konvoylarında siyasi işaret ve simgelerden uzak durulması.

14.Gençleri ve kadınları eğitmek amacıyla Mahalle aralarına kurulan kültür evlerinin yerine her kesimin kendini ait hissedebileceği merkezi sosyal tesislerin yapılması.

15.Batıda inşaatlarda insanlık dışı şartlarda çalışan gençlerin geri getirilerek ar ortamında istihdam edilmesi. Binlerce dekar boş duran arazilerin işlenmesi amacıyla getirisi yüksek tarımsal faaliyetlerde çalışması için öncülük  edilmeli(Lavanta , Kabak , Çekirdeği,  Gojiberi vb.)

     Bu yazdıklarıma daha bir çok katkı sunacak kent sakinleri elbette vardır. Sorunlarımız ortak olduğundan çözümlerimizde ortak olmalı diye düşünüyorum.

‘’ BAŞKA VAN YOK ‘’

AK PARTİ TESKILATINA GELINCE ;

1.Mevcut İl Teşkilatında görev alanlar Ak parti tabanının ne kadarını temsil ediyor. Toplum nezdindeki karşılıkları nedir. Partiye oy getirileri ne olmuştur. Hangi kriterlerinden dolayı yönetimdedirler.

2.Partinin kurulduğu 2001-2002 tarihinden bu yana kapı kapı dolaşıp üye kaydı yapan gecesini gündüzüne katıp köy köy dolaşan insanlar neden dışlandı ötekileştirildi.

3.Halk nezdinde karşılığı olan saygın kendini yetiştirmiş insanlar neden parti yetkililerince küstürülüp uzaklaştırıldı.

4.Encumenler neye göre belirlendi. Bunların partiye getirdikleri oy oranları ne kadardır?

5.İlçe belediye başkanlarının belirlenmesinde kimler etkin oldu. Bununla ilgili hesap ve kriterler nelerdi?

6.Belediye başkan aday adayları olarak;

Sn. Cumhur Başkanımızın kimse torpil ve referans için bana gelmesin halk kimi istiyorsa onu aday göstereceğiz demesine rağmen kimler bu düşüncenin değişmesinde etkin rol aldı. Yapılan temayül  yoklamaları parti tabanını düşüncesinin sandığa yansıması değil mi? Kamuoyu ve anketler kimleri gösterdi.

7.Adaylar belirlendikten sonra Büyük Şehir Aday adayları karşılamaya ve tebriğe geldikleri halde!!! Onlara gelin birlikte kardeşçe partimiz için çalışalım düşüncesiyle gönül alma babında  Vekiller , başkan adayı , il başkanı tarafından iade-i ziyaret yapıldı mı?(BANA YAPILMADI J )

8.Türlü sebeplerle partiden küstürülen seçmenler ve gerçek Ak partililerin gönlünü  kazanmak için bir çaba sarf edildi mi? Yoksa herkesin farklı  bir hesabı mı vardı!!!! ???

9.Selefi çalışmasından öteye gitmeyen seçim çalışmaları ile Ankara ya sahadayız çalışıyoruz mesajı vermeye çalışılırken halkın yüreğine ne kadar dokunuldu.

10.HDP nin çalışmalarının en zayıf olduğu bir dönemde Bu kentin oy kaybına uğramasının tatminkar bir açıklamasını kim yada kimler yapacak bu halka?

11."Midyat’a pirinçe giderken evdeki bulgurdan olunduğunun" hesabını kim üstlenecek?

12.Hali hazırda alınan oylar kimin? MHP’nin mi? HDP’ nin mi Ak partinin mi?

13.Bu oylar Vekillerin , Başkan adaylarının ve de il başkan ve teşkilatlarınsa ,                       Sn. Cumhurbaşkanımızın oyu nerde ?

14.Iş alımlarında ne kadar adil olundu? Kimlerin yakınları süreç zarfında ise yerleştirildi.

15.Gece gündüz demeden çalışan gençlik kollarındaki ve de kadın kollarındaki gerçek emektarların hakkı hukuku ne denli korundu? Yoksa onlar konu mankeni dolgu malzemesi olarak mi görüldü.

       Kimse artık Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN 'ın gölgesinin arkasına sığınmasın. Lakin reis bu yetkiyi yerelde sizlere vermiştir. Adil ve de gerçek dava adamı olmanız için.

"ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ " Halk sizlerden bu soruların cevabını bekliyor...