BİR GARİP YOLCUYUZ HAYAT YOLUNDA

Dünya denen bu koca köyde dinler mücadelesi

SİYASET 29.08.2019 22:07:10 0
BİR GARİP YOLCUYUZ HAYAT YOLUNDA
Tarih: 01.01.0001 00:00

BİR GARİP YOLCUYUZ HAYAT YOLUNDA

   Dünyanın kuruluşu ve ilk insanlar konusunda hep bir ihtilaf olmuştur. Biz inanlara göre Hz. Adem ile başlayan insanlık serüveni; bir diğer görüşe göre Darvin teorisi ile ilişkilendirilmiştir.Yıllarca bu karşıt görüş ve savunucuları arasında sürekli bir arbede yaşanmıştır.Her iki kesimde kendi haklılığını savunmak için karşı tarafı bu konuda kesinlikle  yanlış düşündüklerine dair  ikna etmeye çalışmışlardır.. Bazen bu ikna çalışmaları kavgalara hakaretlere varmıştır. İkna konusunda kimin başarılı olduğu yada kimlerin bu ikna savaşı sonucu fikrini değiştirdiği ile ilgili maalesef elimizde sayısal bir veri yok.Bildiğimiz bir gerçek var ki o da  Hayat devam ediyor.Doğup büyüyüp ölüyoruz.

   Dünya denen bu koca köyde dinler mücadelesi ,Milliyet-Irk mücadelesi,Özgürlük Mücadelesi,Sömürge kapma mücadelesi,cinsiyet mücadelesi,sınıf mücadelesi,çıkar mücadelesi,siyasi mücadele hiç bitmedi bitmeyecekte …Bizden öncekiler bitiremediği gibi bizimde bitirme şansımız yok.Dünya genelindeki sorunlar ve mücadeleler haricinde ülkemizdeki yaşananlar ve her geçen gün daha da büyüyen tartışmaları kaleme alıp sizlerle birlikte değerlendirmeyi yeğledik bu haftaki yazımızda.

   Dostlar; ülkemizin son zamanlarda en çok konuştuğumuz ve tartıştığımız konularından biri s400 ler ABD nin almayacaksınız dediği; Ülkeyi yönetenlerimizin alacağız aldık dedikleri hususta yıllarca Rus yandaşı olup ona övgüler dizdirenlerin şimdilerde en hararetli ABD yanlısı olduğunu görünce hayretler içinde kalmamak mümkün değil. Yanı başımızda ki ülkeleri işgal edip demokrasi getireceğiz diyen bu emperyalist güçlerin yaptığı zulmü görmezden gelip kendi ülkesinin yaptığı girişimleri işgalcilik olarak yorumlayanların sayısı azımsanmayacak oranda.Sokakta kahvede her ortamda kendi baktığı pencereden gördüklerine diğer insanları inandırıp ikna etmeye çalışanları görüyoruz.Her kesim kendi haklılığını Savunurken yine hakaretler bitmek bilmiyor. Bir kesim tarafından diğer karşıt kesime siz vatan hainisiniz Bu milli bir mesele ülkenizin yanında olun diye serzenişleri olurken; Karşıt görüşte olanlar siz hükümetin günahlarının ortağısınız. Cumhur başkanının kararlarını sorgulamadan kabul ediyorsunuz diyerekten kendi haklılıklarını savunma mücadelesi veriyorlar.BİR GARİP YOLCUYUZ HAYAT  YOLUNDA..

    Yine sıkça konuşulan ve tartışılan konulardan biri İstanbul ve İmamoğlu. Onu destekleyen ve yandaşı olanlar her şey güzel olacak sloganıyla secim sürecinde insanları ikna etmeye çalışırken,Karşı düşüncede olanlar siz bu günlerinizi çok arayacaksınız.Su ,çöp,ulaşım,Hizmet noktasında bin pişman olacaksınız.Tabi herkes haklı çıkma mücadelesinde. Şimdilerde gündemden düşmeyen sel tatil konuları her ortamda tartışılır oldu.Sizin adam az tatil yaptı bizim çok yaptı.Sizinkiler yıllardır çözmedi bizimkine patladı.Ulaşıma yapılan zamlar elzemdi yada halka yapılan ilk zulümlerdi gibi..BİR GARİP YOLCUYUZ HAYAT YOLUNDA..

   Kayyumlar halkın iradesine ipotek koymadır diyenler ve Teröre destek verenlere o makamlar teslim edilmez diyenler.Tabi burada da herkes kendi haklılığını savunurken .Bir diğerinin düşüncesine hakaret  emekten de imtina etmiyor.Yine en cok dikkat çeken saflardaki kaymalar.Barış ve çözüm sürecinde Cumhurbaşkanını eleştirenlerin ülkeyi bölüyor diyenlerin karşı tarafın yanında yer almaları..BİR GARİP YOLCUYUZ HAYAT YOLUNDA…

   Son zamanlarda diğer bir trend konu yeni kurulan parti ve bu partiye kaymalar.Burada da yine aynı terane . Bir kesim bu partiyi kuranlar ve katılım sağlayanları ihanetçilikle suçlarken.Karşı taraftakiler bu bir ihanet ise Erbakan dan ayrılıp AK Partiyi kurmanın adı nedir diye kendi düşüncelerini savunup insanları ikna etme mücadelesindedirler.Tabi herkes kendi mecrasında haklı kendi bulunduğu noktanın doğru olduğunu savunma gayretinde.Kimin haklı kimin haksız olduğunu belirleyecek bir durumda değiliz.Yazımızın başında belirttiğimiz gibi dünyanın kurulduğu günden beri  karşıt görüşteki insanların mücadelesi  devam etmiş ve de edecektir. Burada acizane bizlere düşen herkesi aklı selim olmaya ve hoşgörüye davet etmektir. Lakin Allah cc dileseydi hepimizi tek tip yaratır aynı düşüncelere sahip kılardı.Yaradan bizleri farklı farklı yarattı, bu farklılık bir zafiyet değil zenginliktir.Burada unutulmaması gereken hoş görü ve düşüncelere saygı duymaktır.Hakarete varan davranış  ve eylemlerden sakınmaktır.Allah ın peygamberlerinin yaşadığı dönemde dahi bitmeyen bu farklı görüş ve düşüncelerin ;Peygambersiz yaşadığımız bu dönemde bitmesi mümkün değildir. BİR GARİP YOLCUYUZ HAYAT YOLUNDA…