Biçerdöver biçim ücretleri belirlendi

Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 2020 yılı için öngörülen biçerdöver biçim ücretleri belirlendi. Samanlı biçim ücreti 29, samansız biçim ücreti ise, 27 TL olarak açıklandı.

SİYASET 10.07.2020 11:53:44 0
Biçerdöver biçim ücretleri belirlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe başkanlığında Tuşba Ziraat Odasında, biçerdöver biçim ücretleriyle ilgili olarak toplantı düzenlendi.

Toplantıya Gürpınar, Çaldıran, Gevaş, Başkale, Erciş, Çatak, Muradiye, Özalp ve Saray Ziraat Odası başkanları katıldı. Toplantıda çiftçilere danışılarak biçim ücretinin belirlenmesi kararlaştırıldı.

ÇİFTÇİLERLE TOPLANTI

Alınan karar kapsamında daha sonra da yine Tuşba Ziraat Odası’nda Özgökçe başkanlığında, bu kez çiftçilerle bir toplantı yapıldı. 

Toplantıda, 2020 yılı biçerdöver biçim ücretleri, samanlı biçim bedeli ve samansız biçim bedelleri tespit edildi.

SAMANLI 29 TL, SAMANSIZ 27 TL

Konuyla ilgili olarak açıklamada buluna Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve aynı zamanda Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, şu bilgileri verdi:

“En büyük şanssızlığımız, burada biçer-döver derneğinin olmamasıdır. Diyarbakır'da bu var, ziraat odasıyla oturup anlaşıyorlar. Bizde de olmadığı için büyük çiftçilerle konuşuyoruz. Bu nedenle biz de ziraat odası olarak büyük çiftçilerimizle bir toplantı yaptık. Toplantıya yüzde 80 katılım oldu. Toplantıda dekar başına samanlı biçim bedelini 29 TL, dekar başına samansız biçim bedelini 27 TL olarak belirledik. Çiftçilerimizin bu ücretlerle biçim yapmalarını tavsiye ediyoruz.”

TMO AÇILDI

Bu arada Özgökçe, uzun süredir Van’da kapalı bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de tekrar açıldığı müjdesini de verdi.

TMO’nun çiftçi için önemli olduğunu belirten Özgökçe, “Bu, çiftçimiz için çok önemli bir husustu, bunu da çiftçimize bir müjde olarak belirtmek istiyoruz” diye kaydetti.

Biçerdöver biçim ücretleri belirlendi
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: