_Belediye Başkanları görevlerine iade edilmeli

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Van’da yaptığı açıklamada, kayyum kararını eleştirerek; “Bunu kabul etmiyoruz. Bir an önce bu karar geri çekilmeli. Arkadaşlarımız görevlerine iade edilmelidir. Bunu

SİYASET 23.08.2019 11:20:34 0
_Belediye Başkanları görevlerine iade edilmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, geldiği Van’da, HDP İpekyolu ilçe binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Partililerin ilçe binası önüne gelmesine izin verilmemesine tepki gösteren Temelli, “Biz yapılan bu kayyum atamasına siyasi darbe dedik, sivil darbe dedik, işte onun fotoğrafı etrafınızda. Halkımızın ilçe binasına gelmesi yasaklanıyor. Bu fotoğraflardan ders almasını bekledik ama onlar ders almadılar. Onlar 31 Mart seçim yenilgisinin rövanşını alma peşindeler.” şeklinde konuştu.
 

“KATLANAMADIKLARI...”

Temelli, “Konuştukça maskeleri düşüyor. Kürde karşı konuşurken akla hayale gelmeyecek şeyi ağızlarından kaçırıveriyorlar. Kürt nüfusu ile ilgili yorum yapmaktan geri durmuyorlar. Çocuk hesabı üzerinden bu ırkçılıklarını ifşa ediyorlar. İşte katlanamadıkları bu ülkede Kürt halkıdır. Kürt halkının bu topraklarda yaşayan herkesle ortaya koydukları bir arada yaşama iradesidir. Buna katlanamıyorlar.” diye konuştu. 

“ÇÖZÜM MÜMKÜNDÜ”

"Bir arada yaşama irademizle toplumsal barışı savunmaya devam edeceğiz" diyen Temelli, şöyle devam etti:
“Demokratik çözümün yolunu açmak mümkündü. Çözüm mümkündü. Ama şimdi de kayyum atandı. Bu, iradeyi yok saymaktır. Dört yıl boyunca yaptıkları gibi… Birçok belediye eşbaşkanımızı tutukladılar. Halen tutuklu olanlar var. Hiçbir suçları yok. Biz bütün bunlara rağmen demokratik mücadelemizi yükselttik. Biz kayyumları kabul etmiyoruz. Bir an önce bu karar geri çekilmeli. Arkadaşlarımız görevlerine iade edilmelidir. Bunu bekliyoruz. Bunu yapmadıkları sürece her yerde demokratik meşru müdafaa hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz, dün olduğu gibi her gün meydanlarda, alanlarda demokrasinin sesini, barışın sesini yükseltmeye devam edeceğiz. Darbe hukukuna karşı bir arada yaşama irademizle birlikte toplumsal barışı savunmaya devam edeceğiz."

“BİR KURUŞ YOLSUZLUK BULUNAMADI”

‘Eşbaşkanlık’ sisteminin suç sayıldığını ifade eden Temelli, bunun suç olmadığını söyleyerek; “Eşbaşkanlık suç değildir. Belediyelerde yolsuzluk olduğu söyleniyor, onca müfettiş geldi, sayıştay geldi bir kuruş yolsuzluk bulamadı. Ama kayyumlar döneminde yolsuzluk yapıldı. Her şey ortadadır. 31 Marttan sonra mazbatasını alan hiçbir belediye başkanımız bu halkın 1 kuruşuna zarar vermiş değillerdir. Herşey ortadadır. Türkiye’de yanmayan orman kalmadı, vicdanlar yanıyor. Neymiş, palet davasıymış, ne paleti ülke yanıyor. Gelin bu yangına bir kova su da siz dökün.” ifadelerini kullandı.

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi