BAZI DUYGULAR ANLATILMAZ, YAŞANIR...

SİZLERLE EVIMIZI SOFRAMIZI KABANIMIZI PAYLASMAK ISTIYORUZ KARDEŞLERİMİZ..YERINIZ BAŞIMIZ GÖZÜMÜZ ÜZERİNDEDİR.

SİYASET 25.01.2020 19:27:44 0
BAZI DUYGULAR ANLATILMAZ, YAŞANIR...
Tarih: 01.01.0001 00:00

BAZI DUYGULAR ANLATILMAZ, YAŞANIR...

   Elâzığ... Elaziz, Malatya ve diğer kentlerde depremi yaşayan kardeşlerimiz öncelikle geçmiş olsun. Mevla’m yar ve yardımcınız olsun. Ölenlere rahmet yakınlarına baş sağlığı; yaralılara acil şifalar diliyorum. Dedim ya anlatılmaz yaşanır diye evet kesinlikle o duygu anlatılmaz. Bir mahşer havası eser her yerde. Endişeyle bakan gözündeki yaşlarla nere gideceğini ne yapacağını bilemeyen insanlar. Her nefis kendini kurtarmayı düşünürken yakınlarım ne durumda endişesiyle gözlerindeki yaşları boğazındaki hıçkırığı kontrol edemez. Hele mevsim Van depremi gibi kış soğuk ayaz ise aman Allah’ım.

   Kardeşlerim Van depremi öncesinde Van da yaşayıp böylesi bir depreme maruz kalmayan bizler ülkenin farklı bölgelerindeki deprem haberleri karşısında vah vah Allah yardımcıları olsun diye belkide sadece dua ederdik. Ama o afeti yaşayıp ağlayan feryat figan eden telefonla sevdiklerine ulaşamayan soğukta sokaklarda sabahlayan sonrasında evinden barkından ayrılıp meçhul bir Anadolu yolculuğuna çıkan Vanlılara açılan kapıları kucaklar mekânları unutmadı unutmayacak.

SİZLERLE EVIMIZI SOFRAMIZI KABANIMIZI PAYLASMAK ISTIYORUZ KARDEŞLERİMİZ..YERINIZ BAŞIMIZ GÖZÜMÜZ ÜZERİNDEDİR.

    Dünden itibaren sosyal medya üzerinde yazılan çizilenleride okuyorum. Üzüntüyü paylaşıp yanlarında olduğunu söyleyenler kadar, oh oldu iyi oldu diyenler de var. Bu vicdansız kesimin siyasi rant peşinde olması bundan nemalanması çok üzücü. Deprem vergilerimiz ne oldu, diyanet 10 Tl istiyor, Kızılay yardım bağış talep ediyor diye verip veriştirenler sizler mahalle yanarken saçını tarayanlarsınız... Mevla’m sizleri ıslah etsin. Varsa bir ihmal günü ve zamanı geldiğinde elbet hesabı sorulsun. Ama daha enkaz altında canlar varken bundan nemalanmak tek kelimeyle haysiyetsizliktir.

  Değerli kardeşlerim insan olmanın en büyük özelliklerinden biride duygudaşlık yapabilmektir. O sebeple insanlıktan nasibini alanlara sesleniyorum. Sakın o mahlûkların oyununa gelmeyin. Onların bir kısmı ölenler Kürt’tü iyi oldu derken diğer bir kesimi faşistlere iyi oldu demekten kendilerini alıkoymayacaklardır. Ne zamana kadar biliyor musunuz taki böylesi musibetlere maruz kalıncaya kadar. Bu afeti yaşayan kardeşlerime ricamdır..  Yardım elinizi esirgemeyin. Yardımlarınızı yaparken;

  1. Giymediklerinizi değil, giymeye kıyamadığınız kıyafetlerinizi gönderin.
  2. Yemediklerinizi değil en çok sevdiğiniz yiyeceklerinizi gıdalarınızı gönderin.
  3. Kullanmadığınız işe yaramaz kırık eşyalarınızı değil en yeni eşyalarınızı gönderin bu kardeşlerinize.  Unutmayın ki PAYLAŞARAK AZALMAZ, PAYLAŞARAK ARTAR...      

Yaradan bu tür doğal afetleri yaşarmasın desek te bunları yaşıyoruz ve gelecekte de yaşayacağız. Önemli olan böylesi günlerde yardımlaşmak acıyı paylaşmak yanında olduğunu hissettirmek değil, Bir fiil yanında olmaktır... HAYDI TÜRKIYEM GÜN BUGÜNDÜR..