Başkan Tanış, Hoşap Projesi’ni Vali Bilmez’e sundu

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Hoşap Projesi’ni Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e yerinde sundu.

SİYASET 22.10.2019 16:07:52 0
Başkan Tanış, Hoşap Projesi’ni Vali Bilmez’e sundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz yıl Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sedat Kasap'ın mevlit programına katılmak üzere Güzelsu Mahallesine gelen Vali Bilmez, beraberindeki heyetle beraber Hoşap Projesi’ni yerinde inceledi.

        Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkardığı proje ile Hoşap, tarihi dokusuna uygun yeniden ayağa kaldırılması öngörülüyor.

bornova escort

        PROJEDE ÖNEMLİ YOL KATEDİLDİ

Başkan Tanış’ın seçim vaatlerinden biri olan ‘Ayağa Kalk Hoşap Projesi’ ile yeni yaşam alanı içerisinde yeşil alan, tarihi alan örüntüsü ve sosyal donatı alanları bölgeye kazandırılacak.

35.000 m2’lik rekreasyon ve peyzaj alanı olan proje için bakanlık onayını alan Başkan Tanış, projeyi Vali Bilmez ve beraberindeki heyete sundu.

       Proje alanlarını tek tek gezen Vali Bilmez, Van’ın önemli bir tarihi ve kültürel mirası olan Hoşap Kalesinin bu proje sayesinde turizme ve bölge insanına önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Tanış ise uzun emekler neticesinde proje de önemli bir yol kat ettiklerini aktardı.

      Bu tür büyük projelerin zaman gerektirdiğini belirten Başkan Tanış, “Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Hoşabı yeniden ayağa kaldıracak bu mega proje için durmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Sayın Valimize projemizi yerinde sunduk. Karayolları Bölge Müdürümüz ve Büyükşehir ilgili daire başkanlarımıza projemize verdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle Hoşap hak ettiği hizmetle buluşacaktır” dedi.