Başkan Say’dan anlamlı proje

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yaklaşan deprem yıl dönümü ile birlikte anlamlı bir projeye imza atarak, Edremit’te her doğan çocuk adına bir fidanın dikileceğini’ söyledi.

SİYASET 8.10.2019 16:51:00 0
Başkan Say’dan anlamlı proje
Tarih: 01.01.0001 00:00

Depremde hayatını kaybedenlerin isimleri fidanlara verilecek

 Geçtiğimiz 2011 yılında yaşanan Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarla birlikte her doğan çocuk için de birer fidanın dikileceğini ifade eden Başkan Say, İzmir’de bir belediyenin de bu çalışmayı hayata geçirmeye başladığını belirtti.

Deprem yıl dönümünde her doğan çocuğa bir ağaç

Başkan Say, “Geçtiğimiz hafta itibari ile, doğan bebek sayılarımızı aldık, seçimden sonra ilçemizde 690 bebeğimiz dünyaya gelmiş. Fidanların dikileceği arsamızı da belirledik. Bu anlamda doğan bebeklerimizin ailelerini de bilgilendirerek gerekli kayıtlarını aldık. Güzel bir organizasyon ile ailelerimiz ve çocuklarımızla 26 Ekim 2019 tarihinde ağaç dikme şenliği gerçekleştireceğiz. Bu çalışmayla Edremit’te hem kent ormanımız oluşacak, hem de Edremit’te doğan her çocuğumuzun bir ağacı olacak. İlimizde deprem döneminde vefat eden vatandaşlarımızın isimleri de bu fidanlarımıza verilecek. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakın bir yer belirledik. Bu noktada Sağlık İl Müdürlüğümüzle de diyalog halindeyiz” dedi.