Başkan Kurukcu’dan A Haber’e sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Kapıköy Sınır Kapısı’nda canlı yayın yaparak kapının açık olduğunu iddia eden A Haber’e sert tepki gösterdi. Kurukcu, A Haber’in Vanlılardan özür dilemesi gerektiğini vurg

SİYASET 19.03.2021 17:18:13 0
Başkan Kurukcu’dan A Haber’e sert tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

A Haberin Kapıköy’ün açık olduğu iddiası üzerine Özalp ve Saray İlçe Başkanlarıyla Kapıköy Sınır Kapısı’na giden CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, acı gerçeği bir kez daha ortaya koydu.

“A HABER VANLILARDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR”

Kapıköy Sınır Kapısı’nda sert bir açıklama yapan Başkan Kurukcu, “Geçtiğimiz gün 12 kişilik ekonomi heyetimiz Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba başkanlığında Van’ı ziyaret etmişti. Bizde parti olarak Van’da yaptığımız ziyaretler sonrasında ilimizin en büyük sorunlarından birisinin Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasıdır dedik. Biz bunu Genel Başkanımıza bildirdik ve Salı günkü grup toplantısında Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olduğunu ve bir an önce açılması konusunda talep de bulundu.

Dün yandaş bir medya buraya gelerek kapının açık olduğu haberini yaptı. Bende Kapıköy Sınır Kapısı’na gelip basın açıklaması yapmak istedim. Şuan Kapıköy’deyim ve açık olduğunu görmüyorum. İran’dan İstanbul’a uçakla gidenler çıkış kapısı olarak burayı kullanabiliyorlar. Kapıköy trafiğe ve turizme kapalıdır.

Bir an önce A Haber Vanlılardan özür dilemelidir, yanlış haber yapmasınlar, yalan haberini kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.