Başkan Karabıyık; Güvenlik Korucularının özlük hakları yeniden düzenlenmelidir

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Güvenlik Korucularının en ağır olan coğrafi şartlarda ve en ön saflarda görevlerini can siperane bir şekilde yaptığını belirterek, maaşlarının ve özlük haklarının yeniden gözd

SİYASET 22.12.2020 11:18:30 0
Başkan Karabıyık; Güvenlik Korucularının özlük hakları yeniden düzenlenmelidir
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, güvenlik korucularının çok zor şartlarda görev yapmalarına rağmen hak ettikleri ücretleri alamamakla birlikte ekonomik olarak da çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek, 57 bin güvenlik korucusunun mağduriyeti konusunda Van İl Başkanlığı olarak gerekli raporları hazırlayarak genel merkezi sunduklarını ifade etti.

    “GÜVENLİK KORUCULARIMIZ ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞAMAKTADIRLAR”

    Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Güvenlik korucularımız, çok zor şartlarda görev yapmalarına rağmen hak ettikleri ücretleri alamamakla birlikte ekonomik olarak da çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Gelecek Partisi Genel Merkez, İçişleri Politikalar Başkanlığı’nın özel olarak gündeme aldığı ve sayıları 57 bin olan Güvenlik korucularımızın Mağduriyetleri konusunda Van İl Başkanlığı olarak gerekli raporlarımız hazırlayıp genel merkezimize sunduk” dedi.

   “GÜVENLİK KORUCULARIMIZIN MAAŞ VE HARCIRAHLARINDA DÜZENLEME YAPILMALIDIR”

    Sundukları raporla alakalı bilgi veren Karabıyık, “Güvenlik korucularımız Doğu ve Güneydoğudaki tüm il ve ilçe başkanlıklarımıza gelip bizlere sıkıntılarını anlatıyorlar. Asgari ücret ile artık geçinemeyecek duruma geldiklerini, ikinci bir işte çalışmalarına müsaade edilmediğini ve bu yüzden çok ciddi bir geçim sıkıntısı çektiklerini, hatta yeni işe başlamış olan bir Bekçi'nin yarısı kadar bile ancak maaş alabildiklerini  bizlere ifade ediyorlar. Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı olarak temennimiz, her türlü saldırılara karşı gerek yurt içinde, gerekse sınır ötesi operasyonlarda gece gündüz demeden görev yapan güvenlik korucularımızın maaş ve harcırahlarında düzenleme yapılmasıdır. Mağduriyetlerin giderilmesi ve geçici köy korucularının bir an evvel haklarının verilmesi konusunda hükümetin gerekeni yapmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.