Başıboş köpekler tedirgin ediyor

Van’da, başıboş dolaşan köpekler, kadın ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, köpeklerin Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan Van Büyük Şehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında tutulmasının, hem

SİYASET 10.12.2018 10:42:48 0
Başıboş köpekler tedirgin ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, parklarda, okul, ev ve işyerleri önlerinde, rastgele kaldırımlarda yatan ve sokaklarda dolaşan köpeklere rastlayan vatandaşlar, zaman zaman tedirginlik yaşıyor.
Bazı köpeklerin kulaklarında küpe olması dikkat çekerken, son zamanlarda başıboş dolaşan köpek sayısında artış olduğu belirtiliyor.

TEDİRGİN EDİYOR
Köpeklerin rastgele çevrede dolaşmaları ise, kadın ve çocuklar başta olmak üzere birçok kişiyi tedirgin ediyor.
Esnaflar, köpekler bazen işyeri önünde yattığı için müşterinin ürktüğünü ve yolunu değiştirmek zorunda kaldığını belirtirken, veliler de, çocukların okula giderken ve dönerken köpeklerden dolayı korkulu anlar yaşadıklarını ifade ediyor.
Uygun havalarda, parklarda dinlenmek isteyen vatandaşlar da, köpeklerden dolayı rahat edemediklerini ve çevre kirlenmesine de yol açtıklarını belirtiyor.

“HAYVAN BARINAĞINA ALINSINLAR” 

Başıboş köpeklerin sokaklarda olmalarının, hayvanlar açısından da tehlike arz ettiğini ifade eden vatandaşlar, köpeklerin toplanarak İpekyolu İlçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait modern hayvan barınağında tutulmasını istiyor.
Bir vatandaş, “Bu aynı zamanda köpekler için de en uygun olanıdır. Çünkü bazen insanlar taşlayıp hayvanı yaralayabiliyor.” dedi.
Özel Haber: M. Selim KURT

Başıboş köpekler tedirgin ediyor

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: