Bakan Soylu: Van-İran sınırında 56 kilometre güvenlik duvarı örülüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Van'da 56 kilometrelik bir alanı gerçekleştiriyoruz. İran - Van sınırımızın 65 kilometresinde güvenlik duvarı ve devriye yolu çalışmaları başladı" dedi.

SİYASET 23.03.2021 19:55:56 0
Bakan Soylu: Van-İran sınırında 56 kilometre güvenlik duvarı örülüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türk Polisi ve Diğer Kolluk Kuvvetlerinin Seyahat Belgesi Sahteciliği Tespiti ve Risk Analizi Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi açılış konferansında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'a dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Soylu'nun açıklamaları:


Sınır güvenliği için birçok bölgede güvenlik duvarlarının inşa edildiğini ifade eden Bakan Soylu, “Gürcistan ve Ermenistan ile olan sınırlarımızın bir bölümünde aydınlatma, kamera ve termal algılayıcı sistemleri kurduk. İran sınırımızın toplam 135 kilometrelik kısmında güvenlik duvarı montajlarımız tamamlandı bitti. Şimdi Van’da 56 kilometrelik bir alanı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda İran-Hakkari sınırımızın 43 kilometrelik kısmında güvenlik duvarı ve devriye yolu inşa çalışmalarımız sürüyor. 11 kilometresi tamamlandı.

İran - Van sınırımızın 65 kilometresinde güvenlik duvarı ve devriye yolu çalışmaları başladı. Ağrı ve Iğdır’daki güvenlik sınırının 79 kilometresinde aydınlatma, kamera ve termal algılayıcı sistemler kuruldu ve aktif olarak kullanılıyor. Devam eden AB projeleri kapsamında batı ve doğu sınırlarımızda toplamda 211 kule, 130 haberleşme kulesi, 129 komuta kontrol merkezi ve 497 sensör tedarikleri yapıldı ve bunlar orada kuruluyorlar. Proje sonunda toplam 472 kilometrelik batı sınırımızın 350 kilometresinde, bin 180 kilometrelik doğu sınırlarımızın yaklaşık 740 kilometresinde gözetleme imkanı sağlanacaktır” şeklinde konuştu.