Bakan Karaismailoğlu'ndan çevreyolu çıkışı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ertelenen Van ziyaretini gerçekleştirdi.

SİYASET 18.08.2020 10:31:01 0
Bakan Karaismailoğlu'ndan çevreyolu çıkışı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sabah saatlerinde geldiği Van'da havalimanında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu, ilk olarak Edremit ilçesine geçti. Burada tamamlanan ve Van depreminde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Dr. Miyazaki Koru’nun isminin verildiği parkın açılışını yapan Bakan Karaismailoğlu, parka Dr. Miyazaki'nin isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Karaismailoğlu, ayrıca Van Çevreyolu ile ilgili ilerleme kaydedileceğini söyleyerek, “İnşallah çevreyolunu Vanlıların hizmetine sunacağız” dedi.

EDREMİT'TE PARK AÇILIŞI YAPILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha önce gelmeyi planladığı ancak ertelenen Van ziyaretini gerçekleştirdi. Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Karaismailoğlu, ilk olarak Edremit ilçesinde tamamlanan parkın açılış programına katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Bugün buraya bakanlığımızın yatırımları hakkında incelemeler ve görüşmelerde bulunmak üzere geldik. Böyle güzel bir hizmetin açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edremit Belediyesine, böyle hayırlı bir hizmeti Vanlılara kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Büyükelçimizin de bu açılış da bulunması ayrıca bizleri daha da mutlu etti. Dr. Miyazaki, Vanlı kardeşimizin yardımına koşarken vefat etti. Bu yüzden kendisini saygıyla anıyoruz. İnşallah bu Türkiye ile Japonya arasındaki kardeşliğimizi unutturmayacak. Bilindiği üzere ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bu yüzden depremlere her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bugün de 17 Ağustos. Büyük deprem felaketlerinin yaşanmamasını diliyorum. Dr. Miyazaki Koru Parkı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Türk, Japon dostluğunun ilelebet sürmesi dileğiyle parkımız tüm Vanlılara hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ AKİO: UZAK OLSAK DA KALPLERİMİZ YAKIN

Parkın açılışına Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio da katıldı. Burada konuşan Akio, Türkiye ve Japonya'nın birbirinden uzak olsa da kalplerinin yakın olduğunu söyledi. Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio, depremde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki Koru’nun adının parka verilmesinden mutluluk duyduklarını dile getirerek, Türk ve Japonya yetkililerine teşekkür etti.


BAŞKAN SAY: VEFAMIZI GÖSTERMEK İSTEDİK

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da, kısa bir konuşma yaptı. Say, “Bugün Marmara Depreminin 21. Yıl dönümü, yine 2011 yılında büyük Van depremini yaşadık. Onbinlerce kilometreden kalkıp Van'a gönüllü olarak gelen ve depremzedelere yardım eden, 9 Kasım 2011'deki ikinci depremde hayatını kaybeden Japon Asıllı Dr. Miyazaki anısına, vefa göstermek adına böyle bir koru parkının açılışını yaptık. Biz de buradan bütün dünyaya hem Japon - Türk dostluğunu hem de Türkiye'nin vefa gösteren bir ülke olduğunu, Van'ın vefalı bir il olduğunu ve bu dostluğumuzun bir ömür sürmesini dilediğimizi göstermek istedik.” ifadelerini kullandı.


Programa katılanlar tarafından kurdele kesimi ile birlikte parkın açılışı yapıldı ve parkı gezen Bakan Karaismailoğlu ile beraberindekiler, daha sonra Van Valiliğine geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van Valiliği'nde bir süre kaldıktan sonra AK Parti Van İl Başkanlığı'na geçti. Bakan Karaismailoğlu, AK Parti Van İl Başkanlığı ziyaretini tamamladıktan sonra Gar Müdürlüğü'ne, oradan Tuşba Belediyesi'ne ve bu ziyaretlerin ardından da TCDD Feribot İskele sahiline geçti.

Sabah saatlerinde Van'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir dizi ziyaretin ardından gittiği TCDD Feribot İskele sahilinde, çalışmaları yerinde inceledi ve bilgiler aldı. Van'a önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu; “Van ile ilgili önemli kararlar alacağız” dedi.

“VAN'DA ÇOK SAYIDA PROJEMİZ OLDU”

Daha sonra burada açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu; “Bugün Van'da sayın valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla beraber, Van'la ilgili Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığının projeleri, yatırımları konusunda gerekli istişarelerde ve incelemelerde bulunuyoruz. En büyük hedefimiz, devam eden projelerimizin biran önce bitirilmesi ve Van'ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerin planlamasını yaparak yatırımlarına başlamak. Van bölgesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002'den beri çok yoğun projelerimiz yapıldı, oncarca projemiz bitti. Yaklaşık 9 milyar TL tutarında Van'a projelerimiz yapıldı. Devam eden de birçok projemiz var. İnşallah vatandaşlarımızın yaşam koşullarını kolaylaştıran projeleri bir bir hizmete alacağız ve yenilerini yapacağız.” dedi.

“ÇEVREYOLU İLE İLGİLİ CİDDİ İLERLEME KAYDEDECEĞİZ”

Çevreyolu konusuna da değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu konuda da şunları söyledi; “Van'ın gündemini yoğun olarak meşgul eden ve uzun yıllardır konu olan Van Çevreyolu için de bugün görüşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah ciddi ilerleme kaydedip, Vanlıların hizmetine sunacağız. Van, ülkemizin en önemli bölgelerinden bir tanesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok değer verdiği, önem verdiği bir bölge.”

“DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞININ ÖNEMİ ARTTI”

Pandemi sürecinde demiryolu taşımacığının öneminin iki kat arttığını anlatan Bakan Karaismailoğlu; “Salgın döneminde demiryolunun önemi bir kat daha anlaşıldı. Buradaki kapasite neredeyse iki katına çıktı. Burada İran'la olan bütün ticaret şuanda demiryolu ile sağlanmaktadır. Ülkemize, lojistik anlamda çok büyük değer katan bir bölge burası. İnşallah bu artarak devam edecek. Demiryolunun kıymeti, demiryolunun önemi, pandemi sürecinde daha da anlaşılmış oldu. İnşallah yeni normalde de demiryolunda daha büyük kapasitelere ulaşacağız. Ülkemizde şuanda demiryolu taşımacılığı, genel taşımacılık içerisinde yüzde 4 civarında. Kısa zamanda bu oranı yüzde 10'lara çıkarmayı, 2025 yılı sonrası da yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistik anlamda bizim en çok önem verdiğimiz konulardan biri demiryolu taşımacılığı. Burası da İran'la Türkiye'nin lojistik anlamda bağlantısını sağlayan çok önemli bir nokta. Burada iskele etrafında da çevre düzenlemelerine başladık. İnşallah burada iki iskelede aynı anda iki feribota yükleme boşaltma yapabilecek şekilde yıl sonuna kadar tamamlanacak.” dedi.

YÜRÜYÜŞ YOLU AÇIKLAMASI

İskele'deki yürüyüş yolunun da yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Çalışmalardan dolayı buradaki yürüyüş yolunu kısa süreliğine kapatmıştık. Burayı da tamamlayarak daha daha değerli bir şekilde, güzel bir şekilde yaparak Vanlıların hizmetine sunacağız. Van'da çok değerli yatırımlarımız var. İnşallah Van için önemli kararlar alacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler buradaki çalışmaları inceledikten sonra PTT Baş Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Buradaki kısa ziyaretin ardından Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, Gürpınar ilçesine doğru hareket etti. Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler daha sonra Güzeldere Tüneli'ni de ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra kentten ayrıldı

.Bakan Karaismailoğlu'ndan Van ziyareti

/ Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: