Aşkan: Taleplerimiz, Bakan Pakdemirli'ye iletildi

Van Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, tarım ve hayvancılık konusunda çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini içeren mektubun AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve Osman Gülaçar tarafından değerl

SİYASET 30.12.2020 11:25:57 0
Aşkan: Taleplerimiz, Bakan Pakdemirli'ye iletildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin girişimleriyle bir süre önce, İl ve İlçe Ziraat Odaları, bağlı oldukları illerin milletvekillerine tarım ve hayvancılık alanında çiftçinin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini içeren birer mektup göndermişti. 
Mektupta, yaşanan sorunların ve çözüm taleplerinin TBMM’de değerlendirilmesi ve ilgili mercilere iletilmesi talebi yer almıştı.

MİLLETVEKİLLERİ ARVAS VE GÜLAÇAR BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ 

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, Van’dan giden mektupların Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve Osman Gülaçar tarafından değerlendirilerek kendilerinin belirttiği sorun ve çözüm önerilerini bir dosya haline getirdiklerini söyledi.
Milletvekilleri Arvas ve Gülaçar’ın oluşturdukları dosya ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştüklerini ifade eden Aşkan, “Görüşmede Van’ın çiftçisi ve tarımıyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri sayın Bakanımıza iletildi. Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu olarak çiftçilerimizin sorunlarını dile getiren sayın Abdulahat Arvas ve Osman Gülaçar’a çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

DOSYADA YER ALAN TALEPLER

Edinilen bilgilere göre, Milletvekilleri Arvas ve Gülaçar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sundukları dosyada, Van’ın Tarım ve Hayvancılıkta marka şehir olmaya aday bir il olduğunu belirterek, şu taleplerde bulundu:
“Van ilinin 2021 yılı yatırım programına alınması. Gereken içme suyu tesisleri, barajlar, göletler, yeraltı depolamaları, sulama tesisleri, dere ıslahları, arazi toplulaştırma, arıcılık, balıkçılık, ipek böcekçiliği, aromatik bitkilerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bölge Müdürlüğü Kurulması. Orman Bölge Müdürlüğünün kurulması. Araştırma Enstitülerinin kurulması. Tarım ve hayvancılıkta teşvik ve desteklerin arttırılması. Hizmet binalarının bulunmadığı ilçelerde yeni hizmet binalarının yapılması ve DSİ kampüsünün bitirilmesi.” 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi