Anneler mağdurların çığlığı oldu

HDP/PKK’nın yıllardır “Kürt Meselesi” yalanıyla Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kandırıp, kaçırdığı bütün çocukların ailelerine umut ışığı yakan cesur analara bölge STK’larından destek gelmeye devam ediyor.

SİYASET 16.11.2019 10:25:05 0
Anneler mağdurların çığlığı oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP aracılığıyla dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül’de oturma eylemi başlatan Diyarbakır anneleri, nöbette 75’nci günü geride bırakırken, bölgede HDP/PKK’nın mağdur ettiği bütün Kürtlerin de sesi olmaya devam ediyor.

Bütün annelerin sesi oldu!

Diyarbakır annelerinin, bütün Kürt anaların sesi olduğunu ifade eden Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD) Başkanı Rıdvan Işık, “Diyarbakır anneleri, çok büyük bir cesaret gösterip, terörün kalesi gibi gösterdiği yerde çocukları için kendilerini hedef tahtasına oturttu. Ancak onlar gibi çocukları bir şekilde kandırılarak dağa götürülen yüzlerce aile var. Seslerini çıkaramıyorlar, çünkü örgütün mahalle baskısını hissediyorlar. Anneler o mağdur ailelerin de sesi oldu. Diyarbakır anneleri, HDP/PKK’nın mağdur ettiği bütün ailelere umut oldu. Terör örgütü, bizim yaptığımız araştırmalara göre, götürdüğü küçük yaşta çocukların çoğu ailesinin rızası alınmadan götürülmüş. Bu ailelerin hepsi çıkıp, HDP’ye karşı ‘Ben çocuğumu istiyorum’ diyemiyor. Diyarbakır anneleri ise onları da temsil ediyor. Bütün çocuklar için bekliyor” diye konuştu.

Daha çok desteğe ihtiyacı var!

Yeni İhya-Der Başkanı Muzaffer Beber ise, “Diyarbakır anneleri, üzerlerine düşen bütün sorumluluğu en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Onların yaptığı bu eylem, Diyarbakır için çok büyük bir fayda sağlıyor. İnşallah eylemlerine devam ederler. Biz STK’lar olarak annelerimizin her zaman yanlarındayız. Ancak annelerimizin biraz daha desteğe ihtiyaçları var. STK’lar hem maddi, hem manevi olarak destek veriyor ama devletimizin de kendisini daha fazla göstermesi lazım. Biz HDP’nin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Gidip annelerin acılarına daha fazla ortak olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.