Aktivistler, Aslan’ı ziyaret etti

Vangölü Aktivistleri Derneği yöneticileri, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ı makamında ziyaret ederek, 2020 yılı içerisinde gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi ve destek talebinde bulundu.

SİYASET 1.02.2020 11:01:12 0
Aktivistler, Aslan’ı ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği, özellikle Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkması ve ilde daha fazla yeşil alan oluşması için 2019 yılında dikkat çeken etkinlikler gerçekleştirdi.
Aktivistler son olarak, Van Gölü kirliliğine ve koruma kanunu çıkmasına dikkat çekmek için göl etrafında yürüyüş gerçekleştirirken, yürüyüşün son etabına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve sivil toplum örgütü temsilcileri de dâhil oldu.

BELEDİYELERE DESTEK ZİYARETİ

Vangölü Aktivistleri Derneği yöneticileri, Van Gölü ile ilgili sorunun çözümü için aralarında Bitlis’e bağlı ilçe belediyelerinin de bulunduğu havzadaki belediyelere ziyaretler gerçekleştirdi.
Ziyaretlerde aktivistler, her ilçe belediyesinin göl kıyısında bir arıtma tesisi inşa etmesi, bu sırada da gölün kirletilmemesi için özel çaba gösterilmesi talebinde bulundu.

BELEDİYE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Vangölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü ile ilgili olarak belediyelere yönelik ziyaretlerini 2020’de de sürdüreceği sinyalini verdi.

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, derneğin yönetim kurulu üyelerinden Serkan Seyyahoğlu ve Kutbettin Demir’den oluşan heyet, önceki gün ilk olarak İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ı makamında ziyaret etti.

‘VAN GÖLÜ KİRLENMESİN MAVİ KALSIN!’

Ziyaretle ilgili olarak bilgi veren Dernek Başkanı Erdoğan Özel, şunları söyledi:
“Vangölü Aktivistleri yönetimi olarak İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Sinan Aslan'ı ziyarette bulunduk. 2020 yılında yapılacak etkinlikler ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Van'ın merkez ilçesi olan İpekyolu kültürel, sosyal ve spor aktiviteleri başta olmak üzere birçok konuda değerlendirme yapıldı. Ziyaret sonrası, üzerinde ‘Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın’ yazılı tişört ve bisiklet formasını kendisine hediye ettik. Sinan Bey de bu tür çalışmaları desteklediğini ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür ziyaretlerimiz süreç içerisinde konuyla alakalı devam edecek.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi