AK Parti’de değişim sürüyor! 3 ayda 100 başkan değişti

AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongre kapsamında son üç ayda 100’e yakın il ve ilçe başkanında değişikliğe gitti. İl ve ilçe başkanının değişmediği teşkilatlarda ise yönetimin yüzde 50’si değiştirilecek.

SİYASET 27.02.2020 19:31:03 0
AK Parti’de değişim sürüyor! 3 ayda 100 başkan değişti
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti'de kongre süreciyle birlikte değişim süreci de başladı. Bu kapsamda son üç ayda 100’e yakın il ve ilçe başkanı değişim doğrultusunda istifa etti.

İlçe kongrelerine start verildi

Yeni Akit’in AK Parti kaynaklarından aldığı bilgilere göre, AK Parti Teşkilat Başkanlığı koordinasyonunda, bu hafta sonu ilçe kongreleri için düğmeye bastı ve 26 Nisan’a kadar 970 ilçe kongresini tamamlayacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından başlayacak il kongrelerinde partinin 81 il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçilecek. Eş zamanlı olarak il kadın ve gençlik kolları kongreleri de yapılacak.

İl kongreleri 1 Haziran’da başlayacak

1 Haziran 2020’de başlanacak ve 27 Eylül’e kadar tamamlanacak il kongrelerinin bittikten sonra Büyük Kongrenin tarihine ilişkin süreç başlayacak. Büyük Kongre'nin 2021 yılının Ocak ayı içerisinde Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılması gündemde olsa da kesin tarihi, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin yetkili organlarınca belirlenecek.

Büyükşehirlerin kongrelerine Cumhurbaşkanı katılacak

Erdoğan'ın, Ankara, İstanbul, İzmir, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketi Kayseri ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya gibi büyükşehirler başta olmak üzere il kongrelerine ve bazı ilçe kongrelerine katılması planlanıyor. Erdoğan'ın katılamayacağı kongrelere, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, genel başkan yardımcıları
ile bakanlar iştirak edecek.

Değişim 27 Eylül’e kadar devam edecek

Öte yandan değişimin il kongrelerinin tamamlanacağı 27 Eylül 2020 tarihine kadar devam edeceğini ve sadece seçimlerin kaybedildiği yerlerle ilgili sınırlı olmadığını ifade eden parti yöneticileri, süreç içerisinde bölge, il koordinatörleri ve milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının yanı sıra önceki dönemlerde siyaset yapan milletvekilleri ile belediye başkanları, kuruluştan bu yana görev yapan il ve ilçe başkanları ile kanaat önderlerinin de fikirlerinin alındığını kaydettiler.

Toplumun tepkisi alan isimler gidecek

Bugüne kadar değişim kapsamında 100’e yakın il ve ilçe başkanının istifa ettiğini belirten parti yöneticileri, il ve ilçe başkanının değişmediği teşkilatlarda ise yönetimin en az yüzde 50’sinin değiştirileceğini, özellikle seçim sürecinde performansı düşük olan, milletvekilleriyle ve teşkilatla ters düşen, parti içinde dedikodu üreten, parti içi çekişmelere neden olan, toplumun tepkisini alan ve parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yakın olan isimlerinde değişime tabi tutulacağını belirttiler.  Sezai Erhan  yeniakit.com.tr