AK Parti Van Teşkilatı seçimden sonraki ilk danışma kurulunu yaptı

AK Parti Van İl Teşkilatı, yerel seçimlerden sonra ilk Daraltılmış İl Danışma Kurulu Toplantısını büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

SİYASET 5.05.2019 19:29:31 0
AK Parti Van Teşkilatı seçimden sonraki ilk danışma kurulunu yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van İl Teşkilatı, yerel seçimlerden sonra ilk Daraltılmış İl Danışma Kurulu Toplantısını büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

AK Parti Van İl Teşkilatı tarafından  “Daraltılmış İl Danışma Kurulu Toplantısı” yapıldı.  Ak Parti İl Binası’nda yapılan toplantıya AK Parti belediye başkanları, milletvekilleri, ilçe başkanları ve yöneticiler katıldı. Danışma Kurulu Toplantısı’nın basına açık bölümünde konuşan Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, danışma meclislerin her ay yapılması gereken önemli toplantılar olduğunu söyledi. 

DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI YAPILSIN HATIRLATMASI
Bu gibi toplantıları bir iç muhasebe, bir değerlendirme olarak gördüklerini aktaran Türkmenoğlu, “Bundan sonra inşallah bütün ilçelerimiz her ayın sonunda danışma kurulu toplantılarını gerçekleştirecekler. Bütün ilçe danışma meclisleri yapıldıktan sonra her ayın ilk haftasında zamanımız olduğu müddetçe bu toplantımızı ilde yapacağız. Danışma meclislerimizin özü, il ve ilçelerde yapılmış çalışmaları gözden geçirmek, iş birliğinin sağlanması ve güçlendirmesini gerçekleştirmektir. Yan danışma meclislerimiz de var. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafında yapılıyor. Onlardan da ricamız her ay danışma meclis toplantılarımızı yapmalarıdır” hatırlatmasında bulundu.

Kızılcıhamam’da yapılan AK Parti kampına katıldıklarını vurgulayan Türkmenığlu, seçim başarılarından dolayı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il teşkilatını kutladığını ifade ederek; “ Bu teşekkürleri sizlere iletmemizi istediler, bunu burada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın teşekkür ve selamlarını sizlere iletiyorum” dedi.

SON ÜÇ SEÇİM KIYASLAMASI
Seçimlere ilişkin daha önce bir değerlendirme açıklaması yaptıklarını anlatan Türkmenoğlu, 2019 Yerel Seçimlerini, 2009, 2014 yerel seçimleri ile kıyasladı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde daha başarılı olduklarını belirten Türkmenoğlu “2009 yılında 5 belediye kazanmıştık. 2014 yılında ise 2 belediye kazandık. 2019 yılında 4 belediye kazandık. KHK ile ihraç edilen kişiler için YSK kararıyla üç belediye daha aldık. Toplamda 7 belediye ile 108 meclis üyemiz var. 27 tane de büyük şehir belediye meclis üyemiz var” dedi. 

GEÇMİŞ ÇALIŞMALARI HATIRLATTI
 “Bundan sonraki işimiz hizmet, halkımızla kucaklaşmak ve halkımıza hizmet etmektir” diyen Türkmenoğlu, Van’da belediyecilik adına yapılan hizmetlerin büyük bir bölümü AK Parti döneminde yapıldığını savundu.

Türkmenoğlu, “ AK Belediyecilik, 2004 - 2009’da bizdeydi.  Bu şehrin yer altı tesislerini yüzde 90’nını 2004-2009 yılında Ak Belediyecilik yapmıştır. Tam 256 kilometre kolektör hattı döşenmiştir. Eğer bugün şehrimizde yağmurdan, kardan dolayı herhangi bir su taşkını ya da lögar tıkanması oluşmuyorsa yapılan bu alt yapı çalışması sayesindedir. Bugün süslemeleri yapılan o gün temelleri atılan ana bulvarların tamamının alt yapısı o gün AK Belediyecilik döneminde yapıldı. 2004 ile 2009 yıllarında şehrin her tarafını istila eden seyyar satıcılar vardı bilirsiniz. Onların rehabilitasyonu için tam 2 bin kişilik semt pazarları yaptık.  O yıllarda şehrin her tarafında kötü görüntüye neden olan tabelalar vardı. Tam 25 bin tane o kötü görüntüyü oluşturan tabelaları sökümünü gerçekleştirdik. Şehrin her tarafını büfelerle istila etmişlerdi. Bu istila dönemi 1999 ile 2004 yıllarında gerçekleşti. O dönem belediyelerin neler yaptığını bizler çok iyi, biliyoruz. Tam 350 tane bu şehirde yasal olmayan büfelerin kaldırmasını gerçekleştirdik. Şehir kendine geldi. Ve adeta keşmekeş bir halde olan şehirde, gerçek anlamda büyük şehir olma yolunda ilerleyen alt yapı çalışmalarını gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. 

Türkmenoğlu, sözlerinin devamında belediyeyi yönettikleri dönemde 17 bulvar, 250 Kilometrelik löğar hattı, en az 45 tane taziye evi yaptık” diye yapılan yatırımları sıraladı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
AK Parti Daraltılmış İl Danışma Kurulu Toplantısı'na AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvasİrfan Kartal, Eski Milletvekili Hacı Biner, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı, Hayrullah Tanış, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Başkanları, Van Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanı Mehmet Yıldız ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.