Ak Parti Van Milletvekili Arvas İllede Eğitim Diyor

Van’da çeşitli açılışlar ve temaslar sonrası Ankara’ya dönen Ak Parti Van Milletvekili Arvas sırasıyla Bakanlık ziyaretlerine başladı.

SİYASET 11.02.2021 23:26:19 0
Ak Parti Van Milletvekili Arvas İllede Eğitim Diyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kalkınmak için ihtiyaç duyduğumuz yegâne şey İlim ve Bilimdir.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u ziyaret eden Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu Van’ın acil ihtiyaç duyduğu Temel Eğitim yatırımlarının, toplamda 623 derslik 50 adet okul 300 kişilik pansiyon 2 adet Atölye ve 2 adet Lojmanın yapımının elzem olduğunu dile getirdiler. Ülkemizin şehirlerimizin ve nesillerimizin geleceği için eğitimin önemini arz eden Milletvekili Arvas ancak İlim ve Bilim ile kalkınabiliriz, bunun için ihtiyaç duyduğumuz taleplerin bir an önce imkanlar dahilinde hayata geçmesi gereklidir diye belirtti.

‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ cümlesinden yola çıkarak eğitimin ne denli önemli olduğuna vurgu yapan Milletvekili Abdulahat Arvas Türkiye gibi gelişmiş bir ülkede eğitim kurumlarının da modern ve teknolojik olması gerektiğini söyledi. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin dünyada önde gelen mimari örnekler olduğunu ve yeni yapılacak eğitim kurumlarının da Selçuklu ve Osmanlı mimarilerine uygun olarak yapılması gerektiğini dile getiren Milletvekili Arvas bu mimari yapılar ile geçmişimize ve kültürel değerlerimize ışık tutacak, Selçuklu ve Osmanlı ruhunu yaşatmış olacağız dedi.

Ak Parti gençliğe ve genç fikirlere çok değer veriyor, gençlerimiz için yapılan yatırımların heba olmaması, spor ve sanat faaliyetlerini yürütürken eğitimlerine de sıkı sıkı sarılabilmeleri için modern okullarımızda gençlerimize en iyi eğitimleri sunmalıyız diyen Milletvekili Arvas Van’ın eğitim konusunda üst sıralara çıkabilmesi için taleplerimizin hızlıca yerine getirilmesi gerekir dedi.

‘’Kalem kılıçtan keskindir’’ sözünden yola çıkarak, artık savaşların dahi eğitime ve bilgiye dayalı olduğunu, zaferlerin masa başlarında kazanıldığını, yeni nesil ‘’Z’’ kuşağının iyi bir eğitime ihtiyaç duyduğunu ifade ederek ihtiyaç duyulan eğitim yuvalarının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Bölgemizdeki çocuklarımız ve gençlerimiz işlenmemiş Pırlanta değerinde çok zeki ve çalışkan bireylerdir, bu çocuklarımızı ve gençlerimizi topluma kazandırmamızın temeli eğitimden geçmektedir. Bizler yeni açacağımız eğitim kurumlarında bu çocuklarımızı eğitecek ve onları topluma yararlı bireyler haline getirmiş olacağız. Eğitimde aile, eğitmen ve öğrenci dayanışması ile şehirlerimizin ve Ülkemizin geleceğini dava edinerek bütün imkanlarımızı genç nesillerimizin geleceği için seferber edeceğiz. Eğitimin aynı zamanda kurtuluş olduğunu belirten Milletvekili Arvas, Eğitimde yol alıp eğitimli bireyler yetiştirdikçe, bölgemizin kronikleşmiş sorunlarından olan Fakirlik, Cehalet ve haset girdabından da kurtulmuş olacağız dedi.