AK Parti Van Milletvekili Arvas: Çevre Yolu Van için çok önemli

Çevre Yolu Elmalık Etabı Tapu Teslim Töreni’nde konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Çevre Yolu’nun Van için çok önemli olduğ söyledi.

SİYASET 28.11.2020 19:03:59 0
AK Parti Van Milletvekili Arvas: Çevre Yolu Van için çok önemli
Tarih: 01.01.0001 00:00

İŞGEM Karşısı Süphan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Çevre Yolu Elmalık Etabı Tapu Teslim Töreninde konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van’ın ne kadar acil bir çevre yolu ihtiyacı olduğunu göstermeye çalıştıklarını vurguladı.

“VAN ÇEVRE YOLU VAN’IN TÜM GELİŞİMİNİ ETKİLEYEN BİR DURUMDU”

Milletvekili Arvas, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Evet, gerçekten çevre yolu bizim için çok önemliydi. 2010 yılında kararı alınmıştı. Genelde çevre yolları büyükşehir belediyelerin çalışma alanlarında olduğu için belediyenin bunu bugüne kadar çözmes gerekirdi. 2010 yılındaki belediyede genel ve yerel arasındaki diyalog kopukluğu neticesiyle çözülemez bir hal aldı. Biz üç vekil olarak meclise gittik, çevre komisyonu faydasını sadece çevre ve çevre yolumuzu ve Erciş’teki kentsel dönüşüm meselemizi bakanlıklar nezdinde mücadelemizi verdik. Van’ın hangi sorunu olduysa Ankara’ya iletmekte bir pasiflik hissettirmedik. Buraya davet ettiğimiz bakanlara Van’ın ne kadar acil bir çevre yolu ihtiyacı olduğunu göstermeye çalıştık.

Bundan sonra çalışmalarını daha hızlandırmaya başladılar. Van’ın daha önceki çevre yolu 42 kilometrelik bir yoldu. Bunlar çalışmalar neticesinde üç gidiş üç geliş ve 3 etaptan oluşara 60 kilometrelik bir alana uygulandı. Birinci kısım bitti ve bugün Edremit Elmalık kısmın tapularını teslim edeceğiz. Van çevre yolu Van’ tüm gelişimini etkileyen bir durumdu. Van belediye konusunda sürekli ayrı bir yol izledi. Bundan dolayı da sorunlar sekteye uğradı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.