AK Parti Van Eski İl Başkanı Zahir Soğanda'dan Ahmet Davutoğlu'na yalanlama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında Ak Parti Genel Başkanlığından ayrılırken il başkanlarının istifa etmek istediğini iddia etmişti. Van Postası Gazetesi olarak, Davutoğlu’nun iddiala

SİYASET 16.04.2020 20:58:00 0
AK Parti Van Eski  İl Başkanı Zahir Soğanda'dan Ahmet Davutoğlu'na yalanlama
Tarih: 01.01.0001 00:00

Katıldığı bir televizyon programında Ak Parti Genel Başkanlığından ayrılırken il başkanlarının da kendisi ile birlikte istifa etmek istediğ
iddia eden Ahmet Davutoğlu'na dönemin Van İl Başkanı Zahir Soğanda’dan yalanlama geldi.
Van Postası Gazetesi'nin sorusu üzerine Davutoğlu'nun iddialarına cevap veren AK Parti Eski Van İl Başkanı Zahir Soğanda,
"Ahmet Davutoğlu’nun 'bütün il başkanları istifa etmeye hazır' beyanını kesinlikle kabul etmiyorum" diyerek yalanladı.

BEYANI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM

Soğanda yaptığı açıklamada, “Sayın Ahmet Davutoğlu dün çıktığı bir televizyon kanalında 2016 yılında kendilerinin Başbakanlıktan ve
Genel Başkanlıktan İstifa ettiği o dönemki İstanbul il Başkanı Selim Temurci’ya atfen; “bütün il başkanları istifa etmeye hazır” beyanı kesinlikle kabul etmiyorum.

Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’nin çeşitli kademelerinde şerefle görev yaptım. 2014 senesinde Van
Belediye meclis Üyesi seçildim. 2009/11 yıllarında Van il başkan Yardımcısı; siyasi ve hukuki işler başkanı olarak görev yaptım. 2011 genel seçimlerinde 5. Sıra milletvekili adayı gösterildim.

04.07. 2014 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı ve genel başkanlığı döneminde kendilerinin tensipleriyle Van il başkanı olarak atandım. 20.11.2017 tarihinde kadar bu görevi sürdürdüm.

Her dönem Partimin avukatlığını üstlendim.

Bu görevlerimin tümünü Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şerefle yaptım.” diye konuştu.

PARTİMİZİN LİDERİ VE BİZİM LİDERİMİZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR

Soğanda yaptığı açıklamanın devamında, “Kuruluşundan bugüne kadar Partimizin lideri ve bizim liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır; bundan sonra da öyle olacaktır.

15 Temmuz akşamı da dediğimiz gibi, bizler Liderimiz, Genel Başkanımız,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yanındayız ve AK Partimizin saflarında milletimizin hizmetindeyiz.

Bahse konu 2016 yılındaki iddialardan haberdar olmadığım gibi, böyle bir teklif de kimse tarafından şahsıma yapılmadı; yapılmış olsaydı dahi istifa etmemiz asla mümkün değildi. Sarf edilen bu sözleri kabul etmiyoruz.

O dönem AK Parti Van il Başkanı olarak şunu belirtmeliyim ki hiçbir zaman istifa etmeyi düşünmedim ve o dönem AK Parti Van İl Teşkilatından hiçbir teşkilat mensubumuz istifa etmediği gibi davamıza olan samimi bağlılığımızın sorgulanması da kabul edilemez bir durumdur.” İfadelerine yer verdi.