Ak Parti, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Van’da Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenledi.

SİYASET 15.11.2021 11:50:30 0
Ak Parti, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit’te bulunan Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Osman Nuri Gülaçar, MKYK Üyeleri Alaattin Parlak ve Burhan Kayatürk, ilçe belediye başkanları ve Ak Parti ilçe başkanları ile il ve ilçe teşkilatları katıldı.

“TÜM BENLİĞİMİZLE HAYKIRDIK”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program divan heyetinin yerini almasıyla devam etti.
Toplantıda açılış konuşmasını Divan Başkanı MKYK üyesi Alaattin Parlak yaptı. Konuşmasında 20 yıllık siyasi sürece değinen Parlak, Ak Parti döneminde birçok ilke imza attıklarını söyledi. Parlak: "Türkiye'nin 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar neler yaşadığını asla unutmamalıyız. Özellikle 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından AK Parti'yi hükümet eden, ama iktidar olamamış bir parti haline dönüştürmek için oynanan oyunları hep aklımızda tutmalıyız. Geçen zaman bize yaşadıklarımızı unutturmamalıdır. Bilmeliyiz ki dünün Türkiye'sini özleyenler, boş durmamakta, bin bir türlü planlarla karşımıza çıkmaktadırlar. Ak Parti kurulduğu günden beri, milletimizin yanında olmuştur. Ülkemiz, Reisimiz, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve mücadelesiyle, dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Çözülmez, çözülemez denilen sorunlar büyük bir başarıyla çözülmüştür. Hiçbir sorunun üzeri örtülmemiş, asırlık problemler ortadan kaldırılmıştır. 20 yıllık siyasi mücadelemiz boyunca birçok vesayet odağına hep birlikte karşı durduk. Dünyanın neresinde bir haksızlık gördüysek oralı olduk. Dünya'nın 5'ten büyük olduğunu tüm benliğimizle haykırdık, haykırmaya devam ediyoruz. OHAL’i kim kaldırdı?  TRT Kurdi'yi kim açtı? Özel Radyo ve televizyonlara ana dilde yayın serbestiyetini kim getirdi? Devlet Güvenlik Mahkemelerini kim kaldırdı? Red, inkar ve asimilasyon politikalarına kim son verdi? Faili meçhul cinayetlerin üzerine kim gitti? Ana dilde yayın ve siyasi propaganda imkânını kim sağlandı? Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin aileleri ve yakınları ile anadilde görüşmenin önünü kim açtı?" şeklinde konuştu. 
MKYK Üyesi Alaattin Parlak'ın konuşmasından sonra, Ak Parti Van İl Başkanlığı Medya Tanıtım Birimi tarafından hazırlanan 'Dünden Bugüne' isimli sinevizyon gösterimi izletildi.

“ÜLKEMİZ, HER ALANDA DÜNYANIN GÜÇLÜ ÜLKELERİ ARASINA GİRMİŞTİR”
Sinevizyon gösteriminden sonra Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, konuştu. Ak Partinin kurulduğu günden bugüne hayal ötesi projelere imza attığını söyleyen Türkmenoğlu: “2002 yılında, ekonomik çöküşün yaşandığı, siyasetin tıkandığı, kurumların maaş alamadığı bir dönemde Ak Partinin iktidara gelişiyle şahlanışın önü açılmıştır” dedi. 
Türkmenoğlu: “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz, her alanda dünyanın güçlü ülkeleri arasına girmiştir. Geçmişten bugüne baktığımızda, bölgemizde yaşam alanımızı daraltan OHAL yasası kaldırılmıştır. 2002’de 45 mahallede içme suyu varken, 2007 yılında 585 mahallemiz içme suyuna kavuşmuştur. Bölünmüş yol, Van'ın tüm ilçelerine yayılmış olup eğitim alanında fiziki yapı ve kapasite güçlendirilmiştir. Yasaklar kaldırılmış, anadil serbest hale gelmiştir. Kürtçe özel okullarda serbest hale gelmiş, Kürtçe yayın kuruluşları yaygınlaşmıştır. Köy isimlerinin serbest hale gelmesi yine Ak Parti sayesinde olmuştur. Yasakların kaldırılması neticesinde, özgürlüklerin de önü açılmıştır. Sosyal devlet anlayışını kâğıt üzerinden çıkarıp, sahada aktif olarak uygulayan Ak Partimizdir. Bugün bu şehirde; 337 bin insanımız genel sağlık sigortası kapsamında, prim ödemeden devletten hizmet almaktadır. 10 bin insanımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. 10 bin engelli kardeşimize maaş ödemekteyiz. Sosyal koruma kalkanı çerçevesinde 500 milyon TL ödeme yapıldı. Ayrıca; Tarımsal destek kapsamında doğrudan gelir adı altında arazi sahibi çiftçilerimize ödemeler gerçekleştirdik. Sadece 2020 yılında tarımsal destek ödemesi: 130 milyon Türk lirası, verilen Tarım Kredisi 143 Milyon Türk Lirası, hayvancılık desteği 69 milyon Türk Lirası nakit akışı sağlandı. Van'da hava yolu trafiğinde rekor kırdık: 2002 yılında 3.136 uçak seferi ile, 144 bin yolcu taşınırken; 2020 yılında 14.392 uçak seferi ile 1 milyon 567 bin yolcu taşındı. Tüm Van halkı uçak ile seyahat etmenin konforuna ulaştı" ifadelerini kullandı.

“VAN YENİDEN İNŞA EDİLDİ”
Van'a son 18 yılda 30 milyar TL yatırım yapıldığını belirten Türkmenoğlu: “Sadece, 2011’de yaşanan Van depreminde 6 milyar destekle Van yeniden inşa edildi. 26 bin konut 1 yılda yapıldı. Tarihimiz böyle bir hizmet görmedi. Tüm bu başarıların neticesinde, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti girdiği seçimlerde; 5 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 halk oylaması, 2 Cumhurbaşkanlığı seçiminden başarıyla çıkmıştır. Kısacası bu ülkede yaşayan her iki kişiden biri Ak Partilidir. Bu başarıyı hazmedemeyen iç ve dışta bulunan karıştırıcı mihraklar boş durmamış, ülkemize ve hükümetimize karşı kin ve nefretlerini kusmaya devam etmektedirler” diye konuştu.
Türkmenoğlu’nun konuşmasından sonra belediye başkanları adına Ak Partili Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer bir konuşma gerçekleştirdi. Sezer, Ak parti hükümetleri tarafından ilçelere yapılan yatırımları anlattı.

VEKİLLER DE KONUŞTU
Toplantı da, Ak Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Osman Nuri Gülaçar da konuştu.
Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, 2023 yılında yapılması planlanan genel seçimlere değinerek, söz konusu seçimin önemine vurgu yaptı.
Milletvekili Osman Nuri Gülaçar da, Ak Partinin bir dava partisi olduğunu söyleyerek; “Dediler ki; madem ki normal seçimlerle biz bu lideri, bu partiyi uzaklaştıramıyoruz, o zaman bir darbe yapalım, darbe ile uzaklaştıralım dediler. 2016 işte budur. 2016’nın 15 Temmuzunda cuntayla, hain bir darbeyle bizi uzaklaştırmak istediler. Demokratik yollarla bizi deviremeyeceklerini anlayınca bu yola başvurdular. Peki ne oldu? Bu şerefli millet, bu aziz insanlar, 15 Temmuz gecesinde 81 ilde meydanlara indiler. Durun dediler, geçit vermeyiz dediler, can veririz dediler, baş veririz dediler ama Başkomutanımızı, Cumhurbaşkanımızı size yedirmeyiz dediler.” İfadelerini kullandı.

“KRİZ, TÜRKİYE’YE HAS BİR MESELE DEĞİL”
Toplantıda son olarak MKYK üyesi ve geçmiş dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, konuştu. Ekonomik sıkıntının Türkiye’ye has bir durum değil, dünyada söz konusu olduğunu ifade eden Kayatürk: “Fiyat artışları var, doların yükselişi var ancak bu Türkiye’ye has bir mesele değil. Türkiye ekonomisi sağlam olduğu için, emanet ehil ellerde olduğu için biz çok daha hafif, çok daha küçük bir boyutta bu krizi aşıyoruz. Bugün Avrupa’da, Amerika’da ve dünyanın birçok metropollerinde raflar boşalmış durumda. Enerji fiyatları Avrupa’nın birçok ülkesinde  7-8-9 kat arttı. Gıda fiyatları almış başını gidiyor. İnsanların makarna bulamadığı yerler var. Türkiye’nin de bu şekilde etkilenmesi gayet normal” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Haber: M. Selim KURT