31 Mart 2019 belediye seçimlerinde oy kaydırma iddiası

Yerel seçimlerde partiler arası oy kaydırma olduğu iddiaları ile yapılan itirazlar gündemdeki yerini korurken, Emre Uslu’ya ait olduğu iddia edilerek sosyal medyada dolaşan bir paylaşım dikkat çekti

SİYASET 3.04.2019 17:25:30 0
31 Mart 2019 belediye seçimlerinde oy kaydırma iddiası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerel seçimlerde partiler arası oy kaydırma olduğu iddiaları ile yapılan itirazlar gündemdeki yerini korurken, Emre Uslu’ya ait olduğu iddia edilerek sosyal medyada dolaşan bir paylaşım dikkat çekti

31 Mart yerel seçimlerden sonra Türkiye’de birçok noktada itiraz süreci başladı. Özelikle İstanbul ve Ankara’da yapılan itirazlar büyük önem taşıyor. Seçimlerde CHP İstanbul adayı olan Ekrem İmamoğlu ile Ankara’da Mahsur Yavaş öne geçmişti. AK Parti Ankara ve İstanbul İl Başkanı, yaptıkları açıklamalarda seçim sonucunun kamuoyuna yansıtıldığı şekilde olmadığını ifade etmişlerdi.

İLGİNÇ PAYLAŞIM

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, yaptığı açıklamalarda halkın iradesinin sandığa doğru şekilde yansıtılması konusunda inançları tam olduğunu, Ankara'da seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde birçok usulsüzlüklerin ve yüksek oranda geçersiz sayılan oyların olduğunu ifade etmişti. Geçersiz oyların genellikle partiler arasında kaydırıldığı iddiaları üzerine İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok seçim çevresinde seçim sonuçlarına itiraz edilerek oyların yeniden sayılması istenmişti.

Seçmenin oylarının farklı partilere kaydırıldı iddiası ile seçim kurullarına yapılan itirazlar gündemin ilk sırasındaki yerini korurken, bu kez de firari FETÖ'cü Emre Uslu’ya ait olduğu ileri sürülen bir sosyal medya paylaşımında, “Aç gözlülük yapıp fahiş sayıda oy kaydırması yaparsanız olay böyle patlar işte. Tutanaklarda sıfır yazmak nedir? 5-10 oy yaz bırak, 8 aylık emekleri heba ettiniz” şeklinde sözler yer alması dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi