1’inci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleşti

Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde 2019 yılı 1’inci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

SİYASET 23.01.2019 10:51:27 0
1’inci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleşti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven başkanlığında gerçekleşen toplantıya İŞKUR İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. 
1’inci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna başkanlık eden Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, yapılan toplantının önemine değindi.
Toplantıda alınan kararların sosyal yansımalarını görmeyi ümit ettiğini belirten Vali Yardımcısı Baygüven, Van'ın sahip olduğu genç nüfusa da dikkat çekti.
Gençlerin çalışma kültürünün içinde olmamasının kendisini üzdüğünü belirten Vali Yardımcısı Baygüven, Van'ı kalkındıracak, işsiz sayısını azaltacak adımın da esnafı, yatırımı, tarımı güçlendirmekten geçtiğini ifade etti.
Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven'in konuşmasından sonra 1’inci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar’ın sinevizyon eşliğinde yaptığı 2018 yılı kurum faaliyetleri, 2018 yılında gerçekleşen hedefler konulu sunumu ve Şube Müdürü Nesim Eren’in yaptığı Çocuk İşçiliği hakkındaki sunumlarının ardından tamamlandı.
Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi