VANSET’ten, Âşıklar Günü etkinliği…

Faaliyetlerini Van'da sürdüren Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu (VANSET) önceki akşam üyeleri ile birlikte Âşıklar gecesinde buluştu.

SANAT 29.04.2019 19:48:13 0
VANSET’ten, Âşıklar Günü etkinliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Hacıbey sofrasında düzenlenen geceye Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ’un yanı sıra, Levent Öndül, Âşık ve ozanlar Mehmet Akçay, Yusuf Sahik, Kazım Gülle, şair ve yazarlar Orhan Demirtaş, Mustafa Işık, Ercan Ulutaş ve Ramazan Yıldırımçakar katıldı.
Âşıklar sazların teline vurup türkü söyleyerek, şairler ise birbirinden duygusal şiirler okuyarak dinleyenleri adeta mest etti.


             Düzenlenen Aşıklar Gecesi etkinliği ile ilgili açıklama yapan Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu başkanı Orhan Demirtaş, “Öncelikle davetimize icabet eden tüm sanatseverlere şükranlarımı sunarım. Özellikle Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ beye bizleri bu sanat akşamında onure ettiği için hasseten teşekkür ederim. İnşallah Ramazan ayında da daha güzel etkinliklerde bir araya gelerek güzel ve keyifli vakit geçirmek için çalışma yapacağız. Bu vesile herkesin ayağına sağlık. Ayrıca bu ve benzeri etkinliklerde her zaman bizlere kapılarını açan Hacıbey Çorba Salonu işletmecisi Remzi Yiğit’e en derin sevgilerimi sunarım, sağ olsun var olsun” dedi.