Van’da kültür-sanat etkinlikleri sürüyor

Van’da Kültür Sokak’ta bulunan Anka Kültür Merkezi’nde, şiir dinletisi gerçekleşti. Van Şair ve Yazarlar Birliği üyelerinin şiirleri dinleyenleri mest etti.

SANAT 31.05.2019 18:47:46 0
Van’da kültür-sanat etkinlikleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Van’da Anka Kültür Merkezi’nde gerçekleşen şiir dinletisi öncesi şiirin önemine işaret edildi. Şiir-şehir, şiir-sanat, şiir-toplum, şiir-aşk, şiir-insan konuları ele alındı.


         VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman’ın sunumu ile gerçekleş programda, şiirin önemi ile ilgili konuşan Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, şiirin hayatın her alanında var olduğunu belirterek, “Şair aşktan beslenir. Şiir var olduğu sürece dünya daha güzel olacaktır” dedi.


         Programa; Bitlis Eren Üniversitesi Edebiyat Bölüm Başkanı Dç. Dr. Nurullah Ulutaş, Müştehir Karakaya, Leyla Mihrinaz Engin, Mustafa Işık, Betül Orhan, Fuat Arpa, Sadık Er, Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Kuzey Genç ve Anka Sanat ve Kültür Merkezi kurucusu Müzisyen Necdet Bayat ile şiirseverler katıldı.


         Gecenin sonunda yeniden söz alan VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, “Kültürümüze katkı sunacak, bize nefes olacak, kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz devam edecek. Bizler inşallah bir de VAYAB Yayınevi kuracağız” dedi.
Anka Sanat ve Kültür Merkezi Kurucusu Müzisyen Necdet Bayat ise tüm katılımcılara teşekkür ederek bu tür etkinliklerin daha sıklıkla yapılması temennisinde bulundu.


           Gecenin tertip komitesinde yer alan Leyla Mihrinaz Engin ise Kürtçe bir şiir ile katılımcılara teşekkür etti.
Sanat ve edebiyata gönül vermiş çok önemli isimlerin katıldığı program, şairlerin kitaplarını imzalaması ile sona erdi.