Vali Balcı: Van’a modern güzel sanatlar lisesi yapacağız

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van Güzel Sanatlar Lisesinin resim sergisinin açılışını yaparak, öğretmen ve öğrenciler tarafından verilen konseri büyük bir ilgiyle dinledi. Vali Balcı, Van’a moder

SANAT 26.05.2022 11:05:07 0
Vali Balcı: Van’a modern güzel sanatlar lisesi yapacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlk olarak Tiyatronun fuaye alanındaki serginin açılış kurdelesini gençlerle birlikte kesen Van Valisi Dr. Ozan Balcı, sergilenen resimlerle ilgili öğrencilerden bilgi aldı.

Daha sonra etkinlikler kapsamında tiyatro salonunda Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından verilen konseri büyük bir ilgi ile dinleyen Vali Dr. Ozan Balcı, alkışlarla öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Konserin ardından sahneye davet edilen Vali Dr. Ozan Balcı, koroyu tebrik ederek koronun şefi Kayhan Kadaş’a çiçek verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl ise Vali Dr. Ozan Balcı’ya öğrenciler tarafından yapılan tabloyu takdim etti.

Sahnede konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, güzel sanatları ve güzel sanatlarla ilgilenen gençleri önemsediğini ve gönülden desteklediğini dile getirdi.

Sanatçı gençlerin her zaman yanında olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu etkinliğe özel olarak geldim. Buraya gelmemdeki amacım, güzel sanatların ve gençlerin her zaman yanında olduğumu göstermek ve destek olduğumu ifade etmektir. Çok güzel bir etkinlik oldu. Gençlerimi, saz ekibini ve bu etkinliğe destek verenleri kutluyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZE MODERN BİR GÜZEL SANATLAR LİSESİ YAPACAĞIZ”

Gençlerin akademik anlamda başarılı olmalarının önemli olduğunu dile getiren Vali Dr. Ozan Balcı, “Ama zihinsel, fiziksel anlamda gelişmeleri için güzel sanatların bir dalıyla da uğraşmaları gerek. İnsanlar doktor, mimar, iş insanı, mühendis, öğretmen olabilir. Ama herkesin güzel sanatların bir dalıyla uğraşması lazım. Eğer uğraşmıyorsa ilgilenmesi, izlemesi, dinlemesi lazım. Çünkü güzel sanatlar insanda bedenen, fikren, zihnen gelişmişlik sağlıyor. Hayatı, yaşamı, insanı, dünyayı daha iyi algılama, anlamlandırma, kendisini inceltme anlamında müthiş katkısı oluyor. Aklı selim, kalbi selim, zevki selim insanların yetişmesi açısından güzel sanatları çok önemserim. Sanat tarihçileri, sanat dallarını beşe ayırıyorlar. Mimari, ki bir toplumun zirvesidir. İnsan aklının yansımasıdır. Bizim büyüklerimiz yapmış işte. İstanbul'da gördüğünüz o şaheserler aslında bir zihnin yansıması, gelişmişliğin yansımasıdır. İkinci heykeltraş. Üç resim. Resim çok çok önemlidir. Resim sadece bir güzel sanatlar alanı değildir. Resimle müzik  bunlar sanayinin de arka bahçesidir. Resim bilmezsen bir makası bile yapamazsın. Müzik de öyledir. Müzik bilmezsen bir uçağı tasarlayamazsın. Bu tip özellikleri de vardı. Bu yüzden müzik ve resim çok önemlidir. Yanına da edebiyatı koyarlar. Bundan dolayı bu gençlerin hepsini kutluyorum. Bu liseyi bitirince sadece kendilerinin medarı iftiharı olmayacaklar. Ailelerinin Van'ımızın, Türkiye'nin gururu olacaklar. Bence dünya çapında çok büyük sanatçıların çıkacağını düşünüyorum bunlardan. Hepsini. yürekten destekliyorum. Gençler, kendilerini de geliştirmeli, yabancı dil öğrenmeleri dünyayla iletişim kurmaları lazım. Hayal dünyalarını genişletmeleri lazım. Onları desteklemekten büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Şimdi biz yoğun bir şekilde hazırlık yapıyoruz. Gençlerimize güzel modern bir güzel sanatlar lisesi yapacağız. Müdür, öğretmenler ve öğrenciler de iyi bir çalışma yapsınlar. Yaz boyunca hazırlık yapalım. Türkiye'deki güzel sanatlar liseleri içerisinde en zengin, en nitelikli kütüphaneyi kuralım okulumuza. Yani Van Güzel Sanatlar Lisesi'nin kütüphanesi en görkemli kütüphane olsun” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı program fotoğraf çekimiyle son buldu.