Macbeth oyunu beğeni topladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından William Shakespeare’ın klasik oyunu olan ‘Macbeth’ oyununun prömiyeri Van Devlet Tiyatrosu’nda yapıldı.

SANAT 12.04.2022 13:03:34 0
Macbeth oyunu beğeni topladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adnan Yağız yönetmeliğinde hazırlanan ‘Macbeth’ oyunu, salonu dolduran seyircilerden büyük alkış beğeni topladı.

ŞEVLİ: “OYUNCULAR, ÇOK İYİ PERFORMANS SERGİLEDİLER”

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, oyunun sonunda sahneye çıkarak oyun yönetmeni ve oyuncuları başarılı performanslarından dolayı kutladı. Oyuncuların üstün bir performans sergilediklerini belirten Rektör Şevli, bir an bile oyundan kopmadıklarını ifade etti.

Öğrenci topluluklarının sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için kendilerine her türlü imkânın ve desteğin sağlandığını belirten Şevli, oyunun bu noktaya gelmesinde katkıları olan YYÜ Tiyatro Topluluğunun akademik danışmanı Doç. Dr. Fethi Demir’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Vedat Atay’a, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının çalışanlarına, oyun yönetmeni Adnan Yağız’a ve topluluk üyelerine teşekkür etti.

DEMİR: “BU OYUN, OTUZ YILLIK BİR BİRİKİMİN ÜRÜNÜDÜR”

Oyunun enerjisinden ve performansından oldukça memnun olduğunu belirten topluluk danışmanı Doç. Dr. Fethi Demir ise Tiyatro Topluluğunun otuz yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, bu nitelikli oyunun da bu otuz yıllık birikimin bir ürünü olduğunu kaydetti.

YAĞIZ: “SEYİRCİLERDEN GELEN OLUMLU TEPKİLER, MUTLU ETTİ”

Bütün oyunların, zor süreçlerin sonunda ortaya çıktığını ancak William Shakespeare metinlerinin bu süreçleri daha da zorlaştırdığını aktaran yönetmen Adnan Yağız, üç aylık bir çalışmanın sonunda ortaya çıkan ‘Macbeth’ oyununa seyircilerden gelen olumlu tepkilerin kendisini ve oyuncularını çok mutlu ettiğini belirtti.

Oyunun başlangıcından sahneye çıkmasına kadarki süreçte desteklerini esirgemeyen Rektör Şevli’ye şükranlarını sunan Yağız, yaşadıkları her türlü sorunu anlayışla çözen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Vedat Atay’a ile Şube Müdürleri Devlet Yiğit ve Mehmet Altuner’e teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda yönetmen Adnan Yağız’a plaket takdim eden Rektör Şevli oyuncularla da sohbet etti.