Yoğun bakımda tedavi gören Vanlı hastadan aşı çağrısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Covid-19 Yoğun Bakım Ünitesi'nde bir süredir koronavirüs tedavisi gören Vanlı hasta, aşı olmayanlara çağrıda bulundu.

SAĞLIK 24.08.2021 09:43:34 0
Yoğun bakımda tedavi gören Vanlı hastadan aşı çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da son zamanlarda koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesi hastanelerdeki yoğunluğun da tekrar artmasına neden oldu.

Van'da yoğun bakım ve hastane servislerinde Covid-19 tanısıyla yatan hastaların yüzde 98'inin aşısız, yaklaşık yüzde 1'inin ise üçüncü doz zamanı geldiği halde yaptırmayanlardan oluşuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Covid-19 Yoğun Bakım Ünitesi'nde bir süredir koronavirüs tedavisi gören Vanlı hastanın videosunu paylaşarak, aşıya dikkat çekti. Bakan Koca, "Solunum cihazının sesi sizi tedirgin edecekse, hastanın uyarılarını lütfen alt yazıdan takip edin" ifadelerine yer verdi.

Aşı oranı yüzde 67.2 olan Van'da günlük koronavirüs vaka sayısı artma devam ediyor. Bu kapsamda hastanedeki doluluk oranı yüzde 90'ı geçerken, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 63'lerin üstüne çıktı. 

Salgının başından bu yana tedbirlere uyulan ve Türkiye'de en iyi 5 il arasında bulunan Van, aşılamada istediği seviyeye ulaşamadı. Aşılamanın düşük olduğu kentte, normalleşmeyle birlikte özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmaması vaka sayısını 100 binde 198,72 seviyesine kadar çıkardı.

"AŞI OLMADIĞIM İÇİN ZORLU BİR SÜREÇ GEÇİYORUM"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Covid-19 Yoğun Bakım Ünitesi'nde bir süredir koronavirüs tedavisi gören Vanlı hasta yaptığı çağrıda, "Yaklaşık 12 gün önce koronavirüse yakalandım. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tedavi görüyorum. Doktorlarımız sağ olsunlar çok ilgileniyorlar. Herkese tavsiyem biran önce aşı olmalarıdır. Burada komple aşı olan hastaları da görüyorum. Aşı olanlar bu hastalığı daha rahat atlatıyor. Ben aşı olmadığım için zorlu bir süreç geçiyorum. Aşı olan ile aşı olmayan hastalar arasında çok fark var. Bunu burada kendi gözlerimle gördüm. Aşıdan yana şüphelerim vardı. Farklı şeyler söyleniyordu. Ama şimdi gördüm ki hepsi yalan" ifadelerine yer verdi.