VANTSO kolları sıvadı, erteleme yok ‘Dünya Kahvaltı Günü’ hamlesi

Tüm dünyanın ve ülkemizin gündemini pandemi süreci oluştururken, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO), kente nefes aldırabilmek, moral vermek, farklı bir etkinlikle gündeme gelmek, süreci lehe çevirmek üzere ‘Dünya Kahvaltı Günü’ ham

SAĞLIK 23.05.2020 23:51:34 0
VANTSO kolları sıvadı, erteleme yok ‘Dünya Kahvaltı Günü’ hamlesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaklaşık 1 yıldır ‘Dünya Kahvaltı Günü’ organizasyonu için çalışmalar yürüten, gerekli yazışmaları gerçekleştiren Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, pandemi süreci ile birlikte birçok organizasyonun sekteye uğradığı bir süreçte, projeyi hayata geçirmek üzere geri sayıma başladı. VANTSO Yönetimi, dün gerçekleştirdiği toplantıda, her yıl Haziran ayının ilk Pazar gününün ‘Dünya Kahvaltı Günü’ olarak kutlanması ısrarını yineledi ve bu anlamda ilk organizasyonu da 7 Haziran 2020 günü gerçekleştirme kararı aldı.

Dünya Kahvaltı Günü’ne ilişkin olarak VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ile online toplantı yaptı. Takva ve Yönetim Kurulu üyeleri, Dünya Kahvaltı Günü’nün Van için önemine değinerek, herkesin bu organizasyonu sahiplenmesi gerektiği çağrısında bulundu.

TAKVA: 1 YILDIR ÇALIŞIYORUZ

Dünya Kahvaltı Günü’nü oldukça önemsediklerini kaydeden VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; “Yaklaşık 1 yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bu proje ile ilimiz üzerinde son dönemlerde çığ gibi, deprem gibi ya da münferit gelişmeler gibi olumsuz algıları değiştirmek istiyoruz” dedi.

‘SÜRECİ LEHİMİZE ÇEVİRMEK DURUMUNDAYIZ”

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs sürecine değinen Takva, pandemi sonrası süreci kent olarak lehe çevirmek için çalışılması gerektiğine vurgu yaptı. Takva; “Bildiğiniz üzere bütün dünyayı etkisi altına alan bir koronavirüs süreci yaşıyoruz. Bu süreci hepimiz, kendi mekânsal darlığımıza kapanarak yönetme çabasındayız. Eski alışkanlıklarımızdan feragat ederek, fedakârlık etme şeklinde süreci götürmeye çalışıyoruz. Yeni döneme hem kendimizi, hem kurumumuzu uyarlamaya çalışıyoruz. Dünyada ülkeler, ülkeler içinde de kentler bir rekabet içinde. Önümüzde bir süreç var. Yavaş yavaş normalleşmeyle birlikte bu süreci kentimiz lehine dönüştürmek durumundayız, bunun için de gerekli çalışmaları yapmalıyız” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ”

İlerleyen zamanlarda Van için önemli bazı projeleri paylaşacaklarını, ancak en çok önem verdikleri çalışmalardan biri olan Dünya Kahvaltı Günü için 1 yıllık bir çalışmanın sonuna geldiklerini ve bunu geciktirmek istemediklerini anlatan Takva; “7 Haziran tarihinde Dünya Kahvaltı Günü düzenleme arzusundayız. Aşağı yukarı 1 yıldır bu meselenin üzerinde çalışıyoruz. En kalabalık kahvaltı sofrası rekorunu kırdık. Van bunun farkında olmasa da, dünyada ilgi gören bir çalışma oldu bu. Şimdi, tüm dünyada ilgi görecek, ikinci bir kahvaltı hamlesi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HER YIL HAZİRAN AYININ İLK PAZARI

Her yıl, Haziran ayının ilk Pazar gününün Dünya Kahvaltı Günü olması için gerekli girişimleri yaptıklarını kaydeden Takva, “Her yıl Haziran ayının ilk Pazar gününün Dünya Kahvaltı Günü olarak ilan edilmesi için ulusal ve uluslararası müracaatlarımızı gerçekleştirdik. Üst kurullarımıza bu konuyu taşıdık. Türkiye Büyük Millet Meclisine gereğini izah ettik. Bu çalışmalar devam ederken COVİD 19 krizi ortaya çıktı. Böyle olunca her şey farklı bir sürece evrildi.  Ama böyle oldu diye, herşeyi ertelemek bizim rekabetçi anlayışımıza ters düşecekti. Bu nedenle 7 Haziran gününü dünya kahvaltı günü olarak kutlamaya başlıyoruz…” şeklinde konuştu.

“A ve B PLANLARIMIZ VAR”

VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, pandemi süreci nedeniyle A ve B planları üzerinde çalıştıklarını ve her halükarda 7 Haziran günü bu organizasyona start vereceklerini dile getirdi.

Takva, şöyle konuştu; “A ve B planlarımız var. 7 Haziran günü, sokağa çıkma yasağı olması durumunda yönetim kurulu üyelerimiz evlerinde, kahvaltının önemine vurgu yapacak bir program gerçekleştirecek. Bunları da online olarak eş zamanlı bir şekilde tüm dünyayla paylaşacağız. Sokağa çıkma yasağı olmaması durumunda ise sosyal mesafeyi gözeterek sınırlı bir katılımla bu işi başlatmak istiyoruz. Bu konuda bütün otoritelere yazı yazdık. Onların desteği ile Haziran ayının ilk Pazar günü saat 11.00’de herkes sosyal medya üzerinde bu etkinliği gerçekleştirsin istiyoruz. Hızlı bir şekilde böyle bir çalışma yaparak Van’ın üzerindeki olumsuz algıları değiştirerek yeni bir aşamaya geçelim istiyoruz. Pandime süreci var diye, oturup bekleyelim diyemeyiz. Tek başımıza bu organizasyonu uluslararasılaştırma gücümüz olmayabilir ama bunu ortaklaşarak sahipleneceğinizden şüphem yoktur. Herkesin bu emek verilmiş organizasyonu sahiplenmesini istiyoruz. Dünya Kahvaltı Gününü Van’dan başlatmak gibi bir çıkışın, sizlerin de desteği ile olacağına inanıyorum. Biz bunun başarılacağına inanıyoruz. Belki de Van’ı krizden çıkarabileceğimiz önemli etkinliklerden biridir bu. Van’ı dünyanın gündemine taşıyabileceğimiz en önemli organizasyonlardan birinin bu olacağına inanıyoruz. Bu etkinliğin sadece ülkemizde değil, bütün dünyada eş zamanlı kutlanacak bir çalışma olmasını istiyoruz.”

“DÜNYANIN HER YERİNDEN KATILANLAR OLACAK”

Dünyanın bir çok yerinden organizasyona katılım olacağını anlatan Takva; “AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, süreci sahiplendi. Büyükelçi Berger, Brüksel’den online olarak etkinliğe katılacak. Uluslararasılaşma bakımından bu önemli bir çıkış olacak. İran’dan birçok sosyal medya fenomeni sürece dahil olacak. Rusya’dan, Amerika’dan bu sürece dahil olacaklar var. Yönetim Kurulumuzun, dünyanın değişik ülkelerinde tanıdıkları kişiler sürece dahil olacak. Ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu da yine sürece dahil olacaktır. Ayrıca bu çalışmanın, bütün kentin projesi olması yönünde süreci dayatacağız. En iyi çıkışı yapan kent olalım istiyoruz. Hepimize hayırlı olsun. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

ÇELİKTAŞ: BU PROJE OLDUKÇA ÖNEMLİ

Takva’dan sonra konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ise; “Bu proje ilimiz için çok önemli bir proje. Belki istediğimiz gibi olamayacak bu yıl, pandemiden dolayı sönük geçecek. Ama el birliği ile bunu aşabiliriz. Pazar günü ilkini yapacağımız organizasyonla bu işin temelini atmış olacağız. İnşallah bu, ilimizin ekonomisine, turizmine büyük katkı sunacaktır. Memleketimiz için herkes elinden geleni yapmak durumundadır. Daha sonraki yıllarda bu hastalığın gölgesinden kurtulmuş bir şekilde çok daha iyi organizasyonlar yapmayı ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çeliktaş, konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Bu etkinliğimizle, daha önceki en kalabalık kahvaltı sofrası rekorumuzu da taçlandırmış olacağız. Bir çok gün var ama maalesef bir kahvaltı günü yok. Bunun da Van’dan çıkması son derece önemli olacaktır….”

VANTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de görüşlerini dile getirmesinin ardından basın mensuplarının sorduğu sorulardan sonra toplantı sona erdi. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi