Van’daki hastane personellerine ilk yardım eğitimi…

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından hastane personellerine “Temel İlkyardım Eğitimi” verildi.

SAĞLIK 21.10.2019 11:31:52 0
Van’daki hastane personellerine ilk yardım eğitimi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Sağlık Müdürlüğü ilk yardım eğitmenleri tarafından verilen eğitimde, “Temel İlkyardım Eğitimi” kapsamında hasta ve olay yeri değerlendirme temel yaşam desteği kanamalar, kırık çıkık burkulma yanık donma ve sıcak çarpması, hayvan ısırmaları ve zehirlenmelerde ilkyardım, boğulmalarda ilkyardım teknik ve uygulamaları ile yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.

         Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri tarafından dört aylık süreyle iki gün boyunca toplam 16 saat süren eğitimlerde Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı hastanede görev yapmakta olan yüz personele Temel İlkyardım Eğitimi verildi. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılar, İlkyardımcı sertifikasını almaya hak kazandılar.

         “Temel İlkyardım Eğitimi” ile alakalı bilgiler veren İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Onur Mahmutoğlu, “Bazen başımıza talihsiz kazalar gelebiliyor ya da bir anda olmadık sağlık problemleri ile karşılaşabiliyoruz. Her an karşılaşabileceğimiz olumsuz olaylarda ilkyardım uygulamak hayati önem taşımakta. 2020 yılına kadar her evden birinin ilk yardım eğitimi almasını hedeflemekteyiz” dedi.

       Sertifika programına katılan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Ergioğuz ise, “Temel İlkyardım Eğitimlerin önemine vurgu yaparak hayatlarının her alanında gerekli olduğunu bilinçsiz uygulamalardan kaçınmak gerektiğini, aksi takdirde hastanın iyileşmeden çok kötüleşme ile yüz yüze kalabileceğini ve yapılabilecek en doğru hareketin hastaya ilkyardım alanında eğitimli kişilerce doğru ve zamanında müdahalenin hayat kurtaracağını belirtti.

       Ergioğuz, vatandaşların ilkyardım eğitimi alması gerektiğini beklenmedik bir anda bir olayla karşılaşacakları zaman müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için gerçekleşebilecek hasarları en aza indirgeyerek ölüme varmadan, sağlık ekibinin geleceği ana kadar müdahale edilmesi gerektiğini hayatlarının her alanında gerekli olduğunu ifade ederek, eğitimcilere ve katılımcılara teşekkür etti.