Van’da vaka sayıları arttı, mavi sarıya dönüştü

Geçtiğimiz haftalarda koronavirüs vaka ve ölüm sayıları oldukça az olan ve riski en az olan mavi renkte olan Van, son günlerde artan vaka sayıları ile sarı renge dönüştü.

SAĞLIK 11.03.2021 09:53:41 0
Van’da vaka sayıları arttı, mavi sarıya dönüştü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeler ve illerde koronavirüs vaka ve ölüm sayı oranlarına göre şehirler çeşitli renklere ayrılmıştı. Ancak son zamanlarda rehavetin de etkisiyle vaka ve ölüm sayıları arttı, mavi renkli illerde azalma, kırmızı illerde artış var. Sarı renkli iller de turuncuya dönüyor. Risk haritası illerde kısıtlamaların artacağına işaret ediyor. Van, vaka ve ölüm sayısı açısından iyi bir noktada olduğu için mavi renkteydi.

Fakat son zamanlarda ülkede olduğu gibi, Van’da da ölüm ve vaka sayıları artınca, mavi renk sarıya dönüştü. Son olarak ülke genelinde vaka sayıları 14 bine yaklaşırken, ölümler de yine artmış durumda. Buna göre ülkede olduğu gibi Van’da da yeni önlemler alınabileceği ifade ediliyor. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki kişilerin kısıtlaması da illerin risk durumuna göre değişiyor. Mavi ve sarı illerde sokağa çıkma kısıtlaması bu yaş grubundaki kişiler için uygulanmıyor. Turuncu ve kırmızı riskli illerde ise kısıtlamalar sokağa çıkma süresi artırılarak devam ediyor. İllerin vaka haritasına göre bu kategoride de değişimler olabilir. Van’da özellikle sosyal medyada yeni duruma dikkat çekiliyor ve herkesin önlemleri almaya devam etmesi isteniyor. Yetkililer de kentte tedbirlere daha sıkı sarılması gerektiğini hatırlatıyor.