Van’da koronavirüs etkisi ile yaşanan ölümler 50’ye ulaştı

11 Mart 2020 tarihinden bu yana Van'da korona virüs etkisi ile hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye ulaştı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hast ek binasında tedavi gören Süleyman İleri de koronavirüs etkisi ile hayatını kaybetti

SAĞLIK 16.08.2020 19:54:36 0
Van’da koronavirüs etkisi ile yaşanan ölümler 50’ye ulaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyayı tehdit eden ve büyük çapta sıkıntılara neden olan Koronavirüs Van’da can almaya devam ediyor. Türkiye'de koronavirüs vakasının ilk görüldüğü 11 Mart 2020'den bu yana koronavirüs etkisi ile Van'da hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye ulaşt Kontrollü sosyal hayat döneminin başladığı 01 Haziran 2020 tarihinden itibaren kaldırılan seyahat kısıtlamaları, toplantı, mevlüt, düğü gibi etkinliklerle vaka sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan vaka sayıları ile birlikte Van’da yeni tip Koronavirüs salgını etkisi ile hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

VAN’DA BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ?

Van’da Koronavirüs (Covid-19) vaka sayıları artmaya devam ederken Süleyman İleri isimli vatandaşta Covid-19 tedavisi gördüğü Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasında (Eski İstanbul Hastanesi)’nde hayatını kaybetti.

VAN’DA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Türkiye’de koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana Van’da hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Van’da yaşanan ilk 10 ölüm kayıtlara koronavirüs nedeni ile ölüm olarak geçti. Kontrollü sosyal hayatın başladığı 01 Haziran 2020 tarihinden sonra yaşanan ölümlerde Türkiye'de ve Van'da, Dünya Sağlık Örgütü yönergeleri doğrultusunda işlem yapılıyor. Buna göre hayatını kaybedenlerin birinci ölüm nedeni varsa kronik rahatsızlığı, koronavirüs ise ikinci veya üçüncü ölüm nedeni olarak kayıtlarda yer aldı. Bu nedenle kronik rahatsız bulunanlar koronavirüs ölüm istatistiklerinde yer almıyor. 11 Mart 2020’den bu yana doğrudan koronavirüs nedeniyle veya koronavirüsün ikinci ölüm nedeni olan kronik rahatsızlığı nedeniyle ölenlerin sayısı 50’yi buldu.

65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONEK RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT!

Van’da son zamanlarda vakalarda ve ölüm sayılarında ciddi anlamda artış olurken, Van’da İl Hıfzıssıhha Kurulu bundan dolayı 6 yaş üstü, düğün ve taziyeler için yeni kısıtlama kararları aldı.

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile yakınlarının, koronavirüs etkisi ile ölümle sonuçlanan rahatsızlıkları nedeniyle

MASKE - SOSYAL MESAFE - HİJYEN kurallarını yerine getirmekte çok daha dikkatli olması gerekiyor.